Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Sebahattin Karaman, dün yaptığı açıklamada; Keşan’da kurulması düşünülen Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi ve havaalanı konusunda Edirne Valisi’nden gerekli randevuları aldıklarını ancak herhangi bir çalışmanın yapılmadığını kaydetti.

“SÜREÇTE İLERLEME KAYDEDEMEDİK”

Edirne’de havaalanı için Demirhanlı’da yer ayrıldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Karaman, “Demirhanlı, Edirne’de havaalanı bölgesi olarak belirlendi. Ancak, süreç içerisinde bu durum ortadan kalktı ve havaalanı için ayrılan yer Demirhanlı halkına verilmişti. Geçen hafta içerisinde, THK Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım Edirne’yi ziyaretinde, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun desteğiyle Edirne’ye üniversite ve havaalanı açılmasından bahsediyor.

Fakat Keşan için de benzer düşünceler vardı. Hatta, THK yetkilileriyle biraraya geldiğimizde; THK Üniversitesi ve havaalanının ortak kullanım izni alınması için proje çalışmasını yürütecek yürütme kurulu oluşturuldu. Ancak, ne hikmetse bundan sonraki süreç bir türlü ilerlemedi.” dedi. 

“EDİRNE BİR ADIM ÖNE GEÇTİ”

“Kurulan yürütme kurulu, Edirne Valisi ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla biraraya gelecekti. Ancak, halen bu görüşmeler sağlanamadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Sebahattin Karaman, sözlerine şöyle devam etti: “İl Genel Meclisi Üyesi olarak ben ve Abdülaziz Çıkıkçı, Vali Bey’den konuyla ilgili gerekli randevuları aldık. Fakat yürütme kurulunda bulunan Keşan Kaymakamlığı ya da Keşan Belediyesi tarafından bu konuya sıcak bakılmadığını düşünüyorum. Sıcak bakılmış olsa, Vali’yle gerekli görüşmeler yapılacaktı. Bunun yanısıra; yürütme kurulu olarak da biraraya gelemedik. Bu konuda herkes gibi İl Genel Meclisi Üyesi olarak ben de sorumluyum. Keşanlılar olarak, taşın altına elimizi koyamadık. Kısacası, bu olayı çok fazla sahiplenemedik. Dolayısıyla, Edirne bizden önce bu olayı sahiplendi ve gerekli adımları atmaya başladı. Ve Edirne bu konuyla ilgili bizim bir adım önümüze geçti.”

“KONUYU SAHİPLENEN OLMADI”

Keşan’ın yer ve tahsis konusunda herhangi bir sıkıntısı olmadığını kaydeden Karaman, “Ama birilerinin siyaseten ön plana çıkıp ön ayak olması gerekiyor. Keşan’da, çok güzel bir havaalanı pisti bulunuyor. Bu konuyla ilgili siyaseten çok fazla bir şey yapamadık. İl Genel Meclisi üyeleri olarak, Vali Bey’den alınması gereken randevuyu aldık ancak bundan sonraki süreçte herhangi bir çalışma da yapılmadı, sahiplenme olayı da olmadı. THK Keşan Şubesi Başkanı Hidayet Başar’a randevu alındığı ile ilgili bilgi verildi. Ama Hidayet Başar’a bu konuda herhangi bir dönüş olup olmadığını bilmiyorum.” dedi.

“HAVAALANININ KEŞAN’A KURULMASI DAHA MANTIKLI”

Sebahattin Karaman, “Keşan, havaalanı ve üniversite konusunda fırsatı kaçırdı mı?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Fırsatı kaçırdık denilemez. Yürütme kurulu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürebilir. Havaalanının Keşan’a kurulması daha mantıklı. Çünkü Keşan, turizm anlamında Edirne’ye göre bir adım öndedir.”

“HENÜZ UÇAK KAÇMADI”

“Havaalanının ve üniversitenin bölgeye kurulmasındaki amaç neydi? Uçağı ya da treni kaçırdık mı?” şeklindeki soruya cevap veren Karaman, sözlerini şöyle tamamladı: “Havaalanı ve üniversitesinin kurulması bölgeye ekonomik manada canlılık katacaktır. Biz, şu anda fırsatı kaçırmadık. Edirne sadece bizim bir adım önümüzde. Bu yatırımların bölgemize kazandırılması için gereken mücadeleyi vereceğiz.”