HABER MERKEZİ

Geçmiş, Keşan’a yaptığı ziyaret hakkında değerlendirmelerde bulunarak, şunları söyledi: “Keşan’ın Karasatı Köyü’nde, 1912 yılında Balkan Savaşları döneminde Bulgar çetecileri tarafından yapılan katliamı gün yüzüne çıkarmak adına ziyarette bulunduk. Bununla ilgili olarak Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi’yle birlikte bölgede incelemelerde bulunduk. Daha önce Karasatı Köyü’nün adı Kanarya Köyü’ymüş. Ama Bulgar çetecilerin yaptığı katliamdan sonra ‘Karasatır’ olmuş. Köyümüzde yaşayan vatandaşlarımızı satırla kesmelerinden ötürü böyle bir isim almış. 12 yaşın üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarımızı katletmişler. Bunları gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Yaşananları kayıt altına alıp arşiv oluşturmaya çalışıyoruz.”

DÜZENLEME YAPILACAK

Mehmet Geçmiş sözlerine şöyle devam etti: “Köyün girişine ilerleyen süreç içerisinde o günkü katliamı anlatan bir kitabe yazacağız. Şehitliğin olduğu bölgede 1 dönümlük alanı kamulaştırmayı hedefliyoruz. Tapuyu tescil edip; şehitlik adı altında bırakmak istiyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme yapılacak.”

EDİRNE’DEKİ YATIRIMLAR İLE TİCARETİ GÖRÜŞECEĞİZ

Şubat ayı meclisi hakkında da bilgilendirmede bulunan Geçmiş sözlerini şöyle tamamladı: “Kasım ayında gelmesi gereken yatırım programı ocak ayında geldi. Plan ve bütçe komisyonuna sevk ettik. Arkadaşlarımız bölgelerinde içme suyu, yol ve doğal arıtmalarla ilgili araştırmalarını yapacaklar. 5 günlük meclis toplantısında da yatırım programının son şeklini verip onaylayacağız. Ayrıca Salı günü yapılacak meclis toplantısını Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ziyaret edecek ve Edirne’deki yatırımlar ile ticareti görüşeceğiz.”