Keşan Belediye Meclisi Üyesi ve Pazaryeri Komisyonu Başkanı Yılmaz Karataşoğlu; Çok Amaçlı Pazar Yeri Kompleksi inşaatı nedeniyle pazaryerinde işyeri bulunurken yıkılan ve yeni yerlerine geçen esnaf ile eski pazaryerinde sergi tezgahı bulunup yeni yer gösterilen esnafın hiçbir suretle yerlerini devredemeyeceğini bildirdi.

İŞİMİ YAPACAĞIM DİYEN HERKES YER SAHİBİ OLDU

Pazaryerine yapılan yeni dükkanlar ve açılan sergi tezgahları hakkında tasvip etmedikleri duyumlar aldıklarına işaret eden Karataşoğlu, Geçici pazaryeri dükkanlarında ve sergi tezgahlarında başta Keşanlılar olmak üzere herkesi yer sahibi yaptıktan sonra bazı kurallar koymuştuk. Burada ilk kural devir, hele ki para ile devir asla söz konusu olmayacaktı. Geçenlerde duyduğumuza göre böyle bir durum gerçekleşiyormuş. Başkanımız da bu duruma asla sıcak bakmıyor. Yer kime verildiyse o işi yaptığı sürece onda kalması gerekiyor. Bir arkadaşımız maalesef bizlere haber vermeden bir yer devri yapmaya çalıştı ancak engellendi.” dedi.

HİÇ KİMSE DEVİR İŞİNE GİRMESİN

Keşan Belediyesi’nin her işini iyi niyet çerçevesinde yürütmeye çalıştığına vurgu yapan Yılmaz Karataşoğlu, “Aynı iyi niyetimizi sürdürüyoruz. Hiç kimse böyle bir devir işine girmesin. İyi niyetimiz kötüye kullanılmasın. Yoksa, acımasız bir şekilde yer teslimi yapanlar yaptığıyla, para verenler verdiğiyle alan da aldığıyla kalırlar. Bu böyle bilinmeli. Bu gibi devirleri bekleyen arkadaşlarımız olduğunu duyuyoruz. Bizden yer talebinde bulunan bazı esnaf arkadaşlarımız şimdi para ile devri düşünüyorlar. Bu gibi durumlar bizi üzüyor. Madem bu iş yapmayacaklardı neden başka birinin hakkını aldılar.” şeklinde konuştu.