Keşan Lisesi’nin Kariyer Günleri etkinliğinin dünkü konuğu ünlü tiyatro oyuncusu Sinan Bengier oldu.

Saat 11.30 sıralarında Keşan’a gelen Bengier, okul bahçesinde Okul Müdürü Sadi Uz ve “Kariyer Günleri” etkinliğini düzenleyen Müzik Öğretmeni Korkut Çoban tarafından karşılandı. Daha sonra okul kantinine geçen Bengier, burada kendisini bekleyen öğrencilerle soru cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi.

KAZANAMAMAK HER ŞEYİN SONU DEĞİL

Etkinlikte konuşan Bengier, konservatuar mezunu olmadığını belirterek, Bu işe lise tiyatrosunda başladım. Lise çağında sergilediğimiz bir oyun sonrasında hem Kayseri Devlet Tiyatrosu’na hem de özel tiyatrolara çağırıldım. Özel tiyatroyu tercih ettim. 1970 yılında başladığım işimi sürdürüyorum. Daha sonra konservatuar denedim. Çünkü özel tiyatroda hala devam eden sorunlar var. Konservatuara alınmadım. Sonradan beni almayanlar benden iş istedi. Bir sınavı kazanamamak her şeyin sonu değil” diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat kadar süren etkinlikte öğrenciler, Sinan Bengier’e, tiyatro sanatı ve kendisinin tiyatroya başlamasına ilişkin çeşitli sorular yöneltti.

Yöneltilen soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayan Beniger, mesleğe başlamasına ve daha sonraki dönemlerine ilişkin anılarını paylaştı.

Sinan Bengier, söyleşinin ardından okulun müzik sınıfını da ziyaret etti.