Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği’nin Danışma Kurulu Toplantısı geçtiğimiz Pazar günü Enez’de yapıldı.

Beklenenin üstünde büyük ilgi gören toplantıda yapılan “Enez için 3 Şey Dile” anketinde; CİTTASLOW kriterlerinin uygulanarak Şehrin Sakin Şehir olarak düzenlenmesi, Limanın açılması, ve Ayasofya’nın kilise olarak restorasyonu Enez’in gelişiminde öncelikli 3 konu olarak ortaya çıktı. Ankette ayrıca Enez’e bir Yüksek Okul kazandırılması ve Enez - Keşan karayolunun yapılması da öncelikli beklentiler olarak göze çarptı.

Toplantı ile ilgili bilgi veren Dernek başkanı Ulaş Demiray “Umulanın üzerinde bir katılımla toplantımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonuna kadar ilgi ile izlendi. Kürsüde söz alan konuşmacılar Enez ve Derneğimizin YOL HARİTASI ile ilgili kendi uzmanlık alanlarında öneriler getirdiler; görüş bildirdiler ve diğer katılımcıların sorularını yanıtladılar. Toplantı sonunda bir Sonuç Bildirisi yayınlanması, bu bildirinin ilgili makamlara gönderilmesi ve izlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca daha sık toplanmak ve Toplantıda öne çıkan görüşleri, önerileri yaşama geçirmek için daha sıklıkla toplanabilecek olan bir komisyon oluşturuldu.” dedi.

Fotoğraf sanatçısı Ali Çıtak'ın slayt gösterisi ile başlayan ve Arkeolojik kazılar asistanı Gülnur Kurap, Uluslararası ilişkiler mezunu ve İstanbul’da bir şirketin üst düzey yöneticisi Ümmü Uluçay Sürme, Eski İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, WWF İstanbul Doğa Koruma Sorumlusu Selin Devranoğlu, İstanbul büyük Şehir Belediyesi hayvan bakım Evinde Başhekim Ahmet Ali Yağcı, Yazar Hilmi Dinçer,  Enez eski kaymakamı Nail Babacan, Enezliler Turizm Geliştirme Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Çirozlar, 15 yıl üst düzey yöneticilik yapmış İsmet Esengin, Uğur Okulları ve Bahçeşehir koleji Yöneticisi, Keşan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin, Peyzaj mimarı Kaan Sanıbelli gibi Enez kökenli ya da Enez’de görev yapmış, ya da Enez için çalışmaları, yazıları, araştırmaları olan konukların katılıp bildiri sundukları toplantı Trakya basın camiasının duayeni Feyzulah Aktan’ın konuşması ile sonlandırıldı.

Toplantının ardından Gülnur Kurap’ın rehberliğinde Kral Kızı Bazilikası’nın gezilmesinden sonra Celalistan Çiftliği’ndeki kır yemeği ile program tamamlandı.