Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB), 2012 yılının son meclis toplantısını dün yaptı. Birlik Başkanı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın İzmir’de olması nedeniyle Birliğin Meclis Başkanı Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

BÜTÇE 6 MİLYON 795 BİN TL

Saat 15.00’te başlayan toplantıya, Güney Edirne Katı Atık Birliği’nin 28 üyesinden 15’i katıldı.  7 maddelik gündemden oluşan toplantıda ilk olarak birlik bütçesi görüşüldü ve karara bağlandı. Alınan karar ile birliğin 2013 yılı bütçesi 6 milyon 795 bin TL olarak kabul edildi. Bu bütçenin 4 milyon 360 bin 420 TL’lik kısmı İller Bankası’ndan borçlanma yoluyla temin edilecek.

HUZUR HAKKI ALMADAN ÇALIŞACAKLAR

Gündemin 2. ve 3. Maddeleri olarak Birlik encümen ve meclis üyelerinin huzur hakkı alıp almamaları görüşüldü. Bu konuda yapılan görüşmelerin ardından, herhangi bir ücret alınmaması oybirliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Toplantıda yapılan oylamada Denetim Komisyonu üyeliklerine, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Keşan Belediye Meclisi üyesi Ercan Ersoylu ve Enez Belediye Meclisi üyesi Halis Çelik seçildiler.

KİRA ÖDEMESİ İÇİN BANKADAN 90 BİN LİRA ALINACAK

Beşinci gündem maddesi ile halen geçici olarak çalıştırılan personelin 1 yıl daha çalıştırılmasına karar verilmesinin ardından son olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 49 yıllığına kiralanan 164 dekar yerin, 2013 yılı izin ve kullanım bedelinin ödenmesi için bankadan kredi alınması görüşüldü. Yaklaşık 90 bin lira tutan bu ödeme için bankadan kredi alınması oybirliği ile kabul edildi.

ENGİN: TESİSİN İNŞAATINA ONÜMÜZDEKİ AY BAŞLANACAK

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan ve GÜNEKAB çalışmalarında gelinen durumu açıklayan Birlik Sekreteri Feyzi Engin, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yaptıklarını ve kredi onayının çıkmasının hemen ardından müteahhitin şantiyesini kurarak çalışmayı başlatacağını söyledi. Tesisin yapımına başlanması ile ilgili bilgi de veren Engin, işin yılbaşının hemen ardından Ocak ayının ilk yarısında başlayabileceğini de ifade etti.