3 Mayıs 2014 Cumartesi günü Kozköy, Keşan, Enez ve Eneze bağlı köyleri gezen Yunanistanlı grup adına, Stelıos Hatsukıs’ten gazetemize bölge halkına iletilmek üzere mesaj geldi.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“Gazeteniz aracılığıyla; ziyaret ettiğimiz köylerin sade vatandaşlarına, göstermiş oldukları sıcak, insancıl misafirperverliklerinden dolayı gönülden teşekkür ederiz. Benimle beraber, 105 ziyaretçide bırakılan izlenim, başta muhtarlar olmak üzere bütün köylüler en güzel ev sahipliğini yapma çabalarındaydılar.

Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Harun Komanlı, eşi ve kızlarına, sadece Başkan Yardımcısı olarak değil, sade vatandaş olarak da hayranlıklarımızı belirtmek istiyoruz. Bütün köylerde bizi bir an olsun yalnız bırakmadılar, kendilerine gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Enez Belediye Başkanı Sayın Abdullah Bostancı Bey, kafilemizi Enez’in merkezinde son derece kibar, mütevazi ve güler yüzle karşılayarak, ikramda bulunup, Enez’in tarihini anlatarak Enez’i gezdirdi, tarihi Enez Kalesi’ni ziyaretten sonra da yine Enez’in tarihini anlatan çok değerli birer kitap hediye etti.

Politik yaklaşımlar ve insancıl değerler, her zaman halkları yakınlaştırır ve kaynaştırır. Bizler için en büyük politika, kültür politikasıdır. Tüm bölge halkına misafirperverlikleri için teşekkürlerimizi sunuyor, yeniden birarada olmayı umuyoruz.

Medya Keşan Gazetesi’ne de, bize yörenizi ziyaretimiz esnasında tanıma fırsatı bulduğumuz bu güzel insanlara teşekkür etme fırsatı verdiğiniz için ayrıca gönülden teşekkür ediyoruz.”