Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kadıköy Barajı’ndan gelen içme suyu hattı ana borusunun geçiş hattının kavşak çalışmaları ve yeni devlet hastanesinin yapım çalışmaları nedeniyle değiştirileceğini bildirdi.

1 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Dün yaptığı açıklamada, Kadıköy Barajı’ndan gelen içme suyu hattının ana borusunun Destek Kıtaları Kavşağı’ndan geçtiğini hatırlatan Özcan, Buradan da askeriyeye su verdiğimiz hat var. Bu iki hattın yerlerinin değiştirilmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak projelerimizi çizdirdik. Bu iki hattın geçiş alanlarını değiştirmemiz lazım. Çünkü ana su borusu, yeni hastane binasının hafriyat çalışmalarının altında kaldı. Şu aşamada herhangi bir arıza yaşansa müdahale etme şansımız kalmadı. Destek Kıtaları Kavşağı’nda bırakılan bir menfez var. Hattı yolun batı kısmından geçirerek Ferhat Ağa Köprüsü’nün bulunduğu noktada yeniden ana hatta bağlantı yapacağız. Belediye açısından 1 milyon TL bedeli olan bir iş çıktı.dedi.

3 BİN METREYE YAKIN ÇALIŞMA YAPILACAK

Konuyla ilgili ihalenin yapıldığını ifade eden Mehmet Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: Toplamda yaklaşık 3000 metrelik bir çalışma olacak. Yapılan çalışmalar belediyemize 1 milyon TL ilave külfet getirdi.”