Kaymakam Bekir Dınkırcı, dün makamında kabul ettiği gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlarken, Keşan kamuoyunun merak ettiği çeşitli konulara açıklık getirdi.

MECİDİYE YOLUNDA GEREKLİ KONTROLLER ARALIKSIZ BİR ŞEKİLDE YAPILIYOR

İlk olarak yaklaşan turizm sezonu öncesinde taş ocaklarıyla ilgili çalışmalarda herhangi bir gelişme olup olmadığı ve tonaj kontrolleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Dınkırcı“Tonaj bölümünde jandarmamız gerekli kontrollerini yapıyor. Ayrıca taş ocaklarında Çevre Müdürlüğü bazında denetimler yapılıyor. Şu anda mevcut ocakların kapatılmasıyla ilgili bana yansıyan bir şey yok. Ancak denetimler konusunda Valimiz çok hassas ve gerekli talimatları verdi. Yeni ruhsat konusunda bize yansıyan bir şey yok.” dedi.

KEŞAN’IN KAVŞAKLARININ YENİDEN KURGULANMASI İÇİN RAPOR HAZIRLADIK

Mevcut kavşakların düzenlenmesi ile ilgili herhangi bir çalışma başlatılıp başlatılmadığı yönündeki soruya Bekir Dınkırcı, şu şekilde yanıt verdi: “İl Koordinasyon kurulu toplantısında bu konuyu gündeme getirdim. Kavşakların yeniden kurgulanması hatta uzun vadede yeni bir çevre yolu çözümünü önerdim. Bugün itibarıyla mevcut kavşakların yeniden kurgulanması ile ilgili yazıyı imzaladım. Arkadaşlarımız bu konuda çalışma yapıyor. Ayrıntılı raporu İstanbul Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü’ne gönderiyoruz. Rapor, Destek Kıtaları Kavşağı ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Keşan Belediyesi’nin trafik birimi tarafından hazırlandı. Bu konuyu takip edeceğiz.”

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİ GURURLANDIRDI

“İki okulumuzun projesi, Edirne’yi Türkiye genelinde temsil etti. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruyu Dınkırcı şöyle yanıtladı: “İki projemiz yarışmaya katıldı ve biri birinci geldi. İpek Yolu ile ilgili olan projemiz birincilik elde etti. Bizi gururlandırdı. Bizim gurur kaynağımız. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

KEŞAN’IN ÖNÜ ÇOK AÇIK AMA!

Kaymakam Bekir Dınkırcı, “Organize sanayi ile ilgili Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na bir dosya sunuldu. Sizin organize sanayi hakkındaki görüşleriniz nelerdir?”  şeklinde soruyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu konuda ortak akılla, bütüncül hareket edilmesi gerekir. Keşan halkının bu konuda bütüncül yaklaşıma ihtiyacı var. Detayları biliyoruz. Bu bir süreç. Şu an için bir şey söylesem yanlış olur. Bölgemizin en önemli unsuru tarım ve hayvancılık. İki sektör çok önemli. Ne tip sanayi geleceği iyi kurgulanmalı, iyi analiz edilmeli ve herkesin ortak fikri alınmalı. Organize sanayi konusunda geçmişte bir takım gelişmeler yaşanmış. Keşan halkı bu konuda yapmış olduğu sentezleri ve analizleri değerlendirmeli. Bu değerlendirme sonucunda verilecek karara göre hareket edilmesinde fayda var. Elbette bölgemiz gelişecektir. Keşan’ın önü çok açık. Ancak aktör buralı mı olacak dışarıdan mı? Mesele bu.”

Keşan’daki tarım ve hayvancılığı sorun ve sıkıntıları ile ilgili bir dosya çıkarıldığının altını çizen Dınkırcı, “Öne çıkan sorunlar işletme ölçeği ve bilginin yenilenmemesi. Bu dosyayı sivil toplum kuruluşlarımıza göndereceğiz ve isteyen inceleyebilecek. Bölgemizde bilginin yenilenmesine ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Bekir Dınkırcı, sözlerinin sonunda yeni Devlet Hastanesinin yapılacağı alanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait olan arsa ile ilgili tahsis sorununun çözüldüğünü de bildirdi.