AYGÜL KONAR

Gıda OSB’nin mahalleye sınır alanda kurulacağını belirten Kaya, “Gıda OSB’nin bölgeye kazandırılmasının sağlayacağı faydalar var. Vatandaşımız bu faydaları biliyor. Mahalle halkı OSB’nin kurulmasından yana. Bu konuyu destekliyorlar. Kurulması için mahalle halkı imza toplamış ve ilgili makamlara vermiştik. %90’ı evet diyor.” dedi.

“SIKINTILARIN YAŞANMAMASI İÇİN OSB’NİN KEŞAN’A KAZANDIRILMALI”

Keşan’dan başka şehirlere iş bulmak adına göç eden çok sayıda vatandaşın olduğunu ifade eden Ahmet Kaya, “Kurulması halinde yeni istihdam alanları kazandırılmış olacak. Ayrıca Keşan’dan başka şehirlere iş için giden birçok gencimizin Gıda OSB ile birlikte geriye dönüş yapmasını bekliyorum. Keşan’daki birçok gencimiz iş bulmakta zorlanıyor. Bu sıkıntının yaşanmaması için OSB’nin Keşan’a kazandırılmalı. Mahallemizden de ciddi oranda güç var. Özellikle Bursa’da yaşayan Paşayiğitlilerin sayısı çok fazla. Yaklaşık 4 bin Paşayiğitli Bursa’da yaşıyor. Burada istihdam olması göçü önleyecek. Burada iş bulan vatandaşımız neden Bursa’ya, Çerkezköy’e veya Çorlu’ya gitsin?” şeklinde konuştu.

“BİZ DE VATANDAŞLAR OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Mahalle halkı bu konunun ne zaman çözüleceğini merakla bekliyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’ın açıklaması oldu ve çok umutlandık. Ancak burada kalmasın. Tüm siyasiler ve sivil toplum kuruluşları konunun takibini yapmalı. Biz de vatandaşlar olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Şu anda bir heyecan var. Ancak bir gelişme olmazsa bu heyecan da kaybolur. Bir an önce gereken yapılmalı.”