AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’da uzun zamandır OSB’nin kurulması konusunda söylemlerin dile getirildiğini belirten Kaya, şunları söyledi: “OSB’nin Paşayiğit sınırları içerisinde yapılması planlanıyordu. OSB’nin Keşan’a kazandırılacağı yönünde sözler verildi ancak yapılan herhangi bir şeyin olmadığını görüyoruz. Hiçbir yetkili kurum ve siyasiler bu konuda somut adım atmadı. Artık seçimlerde bitti ve bu konuda gerekli mücadelenin verilerek bölgeye kazandırılmasını bekliyoruz.”

FATMA AKSAL’IN OSB’NİN BÖLGEYE KAZANDIRILMASI ANLAMINDA KATKISI OLMASINI BEKLİYORUZ

OSB’nin bölgeye kazandırılmasının sağlayacağı faydalar hakkında konuşan Ahmet Kaya, sözlerine şöyle devam etti: “OSB’yle birlikte bölgeye yeni istihdam alanları kazandırılmış olacak. Keşan’dan başka şehirlere iş için giden birçok gencimizin, istihdam alanlarının yaratılmasıyla birlikte geriye dönüş yapacağını düşünüyorum. Birçok gencimizde iş anlamında sıkıntılar yaşıyor. İş anlamında sıkıntının yaşanmaması için OSB’nin Keşan’a kazandırılması şarttır. Artık yeni milletvekili seçilen Fatma Aksal’ın somut adımlar atarak OSB’nin bölgeye kazandırılması anlamında katkısı olmasını bekliyoruz.”

2 GÜNDÜR SU YOK

Paşayiğit Mahallesi’nde yaşanan su sorunu hakkında da konuşan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı: “Paşayiğit Mahallesi ve yakın olan 7 köyün su ihtiyacını Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılanıyor. Bakım çalışması olması nedeniyle mahallemizde 2 gündür su yok ve Perşembe günü (bugün) suyun geleceği ifade ediliyor. Yıllardır su anlamında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Hala bu sıkıntıları aşabilmiş değiliz. Herhangi bir şebekede arıza yaşandığında daha uzun süre susuz kaldığımız günler oluyor. Keşan Belediyesi’nden su veriliyor olsa herhangi bir sıkıntı yaşamazdık. İnşallah bu sorunu bir daha yaşamayız.”