Özcan: “Üzerimize düşen neyse yapacağım”
Helvacıoğlu: “5 bin aboneyi bulacak potansiyelimiz var”


Keşan’a doğalgaz gelmesi ile ilgili olarak önceki gün Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıda, başvuru için yeterli abone sayısının 4 bin 500 indirilmesinin ve 335 TL’lik Doğal gaz Bağlantı Bedeli’nin de 2 taksit şeklinde yatırılmasının yeterli olabileceği müjdesinden sonra dün de Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Saat 12.10 sıralarında, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TB (Ticaret Borsası) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan merkez mahalle muhtarları ile esnaf odalarının başkanları katıldı.

DINKIRCI : BAŞVURU SAYISI 78’E ÇIKTI

Toplantının açılışını yapan Dınkırcı, geçtiğimiz gün yapılan toplantının hemen ardından Doğalgaz Bağlantı Bedeli’nin, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan tarafından da yatırıldığını bildirerek Mercan’a teşekkür etti ve sayının dün itibarıyla 78’e çıktığını söyledi. Bekir Dınkırcı, doğalgazın sadece çevre sağlığı ile sınırlı kalmayacağını, ekonomik ivme de kazandıracağını belirterek, sözü Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a verdi.

ÖZCAN: “2 AY SÜRE İLE CANLA BAŞLA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

Keşan’a doğalgaz gelebilmesi için gerekli sayının 4 bin 500’e indirilmesinin büyük bir şans olduğunun altını çizen Özcan, sanayicilerin de doğalgaz gerekçesiyle bölgeye gelmeye başlayabileceğini belirterek, “Belediye olarak üzerime düşen neyse yapacağım. İlk olarak, tüm Belediye Meclis üyelerini, yarın (Bugün) yapılacak olan Keşan Belediyesi Meclis toplantısına davet ederken, 335 TL’leri ile birlikte gelsinler diye haber göndereceğim. Birim amirlerime de aynı şekilde haber göndereceğim. 2 ay süreyle tüm enerjimiz ile çalışmamız gerekiyor. Bizler, haftada bir gün toplanarak bu enerjimizi kaybetmeyelim ve eğer varsa aksaklıklarımızı tespit edelim. Ben Belediye kanadı olarak zabıta görevlendireceğim ve hazırlatacağımız broşürler ile kapı kapı gezmelerini isteyip vatandaşlara doğalgazı iyice anlatmalarını sağlayacağım.” dedi.

HELVACIOĞLU:  “5 BİN ABONEYİ BULACAK POTANSİYELİMİZ VAR”

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, yaptığı esnaf görüşmelerinde tüm esnafın doğalgazı istediğini dile getirirken, Keşan’a doğalgazın gelmesine oldu gözüyle baktığını belirtti. Doğalgaz hakkında yapılan toplantıların her hafta yapılması gerektiğine katıldığını bildiren Mustafa Helvacıoğlu, “Doğal gaz platformu gibi bir platform oluşturarak, ortak çalışmalar yapabilir ve Keşan’daki herkese bu işin önemini çok daha iyi aktarabiliriz. Keşan TSO Yönetim Kurulu kararı ile odamızda çalışan tüm personelimizin Doğal gaz Bağlantı Bedeli’ni Keşan TSO olarak yatıracağız ve kendilerinden 6 taksit olarak alacağız. Kendi işyerimde de aynı yöntemi uygulayacağım. Keşan’da 5 bin aboneyi bulacak potansiyeldeyiz. Eğer şimdi bunu çözersek, 2017 yılında doğalgazın Keşan’a geleceği anlamı çıkıyor. Bizler halkımızı bilgilendirmeliyiz. Doğal gazın Keşan’a geleceğine inanıyorum.” diye konuştu

Yusuf Yörük ise konunun vatandaşlara iyi aktarılması gerektiğini vurgulayarak, Keşan TB olarak 11 kişi olarak bahse konu Doğalgaz Bağlantı Bedeli hesap numarasına 335’er TL yatıracaklarını söyledi.

MUHTARLAR VE ODA BAŞKANLARI TEK TEK GÖRÜŞ BELİRTTİ

Bu konuşmaların ardından, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve oda başkanları, Keşan’a doğalgazın gelmesiyle ilgili olarak görüşlerini dile getirirken, Keşan’a doğalgaz gelmesi için olumlu görüş bildirerek, bu konuda ellerinden gelenin daha fazlasını yapmak için hazır olduklarını ve çalışacaklarını söylediler. Bazı muhtarlar, konuyla ilgili olarak çeşitli fikirler de ortaya atarken, yine bazı mahallelerde var olan iskân sorunu nedeniyle vatandaşın kafasındaki, “Ben nasıl abone olacağım” sorusunun ortadan kalkmasının da etkili olacağı dile getirildi. Oda başkanları, mahallelerde doğalgazla ilgili olarak toplantıların yapılabileceği düşüncesini de paylaştı.

Toplantıda, konuyla ilgili olarak afiş bastırılması karara bağlanırken, 10 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 12.00’de yeniden bir değerlendirme toplantısı yapılması da kararlaştırıldı.