Kaymakam Bekir Dınkırcı geçen Cuma günü beraberinde İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aras, Keşan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Rıdvan İbrahim ile birlikte ilçemizde inşaat çalışmaları devam eden bazı kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu.

 Kaymakam Dınkırcı, gerçekleştirdiği gezi ve inceleme programı kapsamında 4 nolu Aile Sağlığı Merkezi, Endüstri Meslek Lisesi ile Atölyeleri, Yeni Keşan Devlet Hastanesi ve Keşan - Enez Karayolu inşaatlarına giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Kaymakam Dınkırcı’ya yaptığı inceleme ziyaretlerinde şu bilgilerin verildiği öğrenildi

4 NOLU AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

 Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 4 nolu Aile Sağlığı Merkezi A sınıfında olup, içerisinde 6 aile hekimi biriminin olacağı, asansörlü olup, yaklaşık 1 aya kadar bitirilecek.

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2. DÖNEME YETİŞTİRİLECEK

TOKİ tarafından yaptırılan Endüstri Meslek Lisesi ile Atölyeleri inşaatları ise 2014 -2015 Eğitim Öğretim Döneminin 2. Dönemine yetiştirilecek. Okul toplamda 24 derslik ve 2 atölyeden oluşuyor. Şu an alt yapı ve çevre düzenleme işlerinin tamamlanmasına çalışılıyor

YENİ KEŞAN DEVLET HASTANESİ İNŞAATI

TOKİ tarafından yaptırılan Yeni Keşan Devlet Hastanesi inşaatı şuanda İtalya’da teste olan deprem izolatörlerinin gelmesini bekliyor. Deprem izolatörlerinin montajı ile birlikte inşaatta çalışmalar hız kazanacak. Deprem izolatörleri olan Türkiye’de sadece 6 hastane var. Yeni Keşan Devlet Hastanesi’ de bunlardan biri olacak.

KEŞAN- ENEZ YOLUNUN GENİŞLİĞİ 12 METREYE ÇIKARILACAK

Keşan – Enez Karayolu genişletme çalışmalarında yol genişliği 12 metreye çıkarılacak, şeritler yaklaşık 5’er metre olacak, geri kalan yaklaşık 2 metrelik bölüm ise güvenlik şeridi olarak kullanılacak. Şuanda dolgu ve alt yapı çalışmaları devam ediyor.

 Kaymakam Dınkırcı’nın tüm inşaatlarda görüştüğü şantiye yetkililerinden çalışmaların hızlandırılmasını istediği ve yapılan bazı işlerle ilgili olarak görüş ve önerilerde bulunduğu da öğrenildi.