Keşan İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda korunmaya muhtaç çocuklar ele alındıKeşan İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı dün Kaymakam Bekir Dınkırcı başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda saat 14.00’te başlayan toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

ÇOCUKLARIMIZI BİLİMİN, İLMİN IŞIĞINDA YETİŞTİRMELİYİZ

Toplantı hakkında basına bilgi veren Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısında Keşan’da korunmaya muhtaç olan çocukların ele alınacağını belirtti. Bu kapsamda konuyla ilgili olarak bir önceki toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaların ele alınarak değerlendirileceğini de kaydeden Dınkırcı,Biz  geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı bilimin, ilmin ışığında ne kadar sağlıklı, sıhhatli yetiştirebilirsek, gelecek nesillere o kadar sağlıklı sıhhatli bakarız” diye konuştu.

ORTAK AKIL ORTAYA ÇIKACAK

Korunmaya muhtaç çocukların korunmasıyla ilgili olarak, başta Keşan Kaymakamı olarak kendisiyle birlikte Keşan’daki tüm kurum, kuruluş, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve vatandaşlara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Dınkırcı, şöyle konuştu: “Herkesin kendi aile çevresinden başlayarak mahallesinde, köyünde korunmaya muhtaç çocukların güvenliği, eğitimi ve sağlığı ile ilgili olarak yapabileceği bir şeyler var. İşte bütün bunların hepsini bir eksene getirebilirsek ortak akıl ortaya çıkacak. Ondan sonra göreceğiz ki belli bir süreçte daha da ilerlemeler kaydedeceğiz.

BİR ÇOCUK BİR ÇOCUKTUR

Korunmaya muhtaç çocuklar sorununun kısa vadede ve hemen çözümlenebilecek bir sorun olmadığının da altını çizen Dınkırcı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sorun akşamdan sabaha çözümlenecek bir sorun değil ama, çözülemeyecek bir konu da değildir. Eğer herkes kendi üzerine düşeni yerinde ve zamanında yerine getirebilirse tabi. Ailede suça sürüklenmeye meyilli olan bir çocuğa zamanında müdahale ile engel olabiliyorsak işte o bizim için bir çocuk bir çocuktur. Bunun için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bunların hepsini bir ortak akılda kurgulamamız gerekiyor.

Toplantı, Kaymakam Dınkırcı’nın yaptığı bu konuşmanın ardından basına kapalı bir şekilde devam etti.