Kaymakam Bekir Dınkırcı dün Keşan’da faaliyet gösteren işadamlarına ziyaretlerde bulundu.

Ziyaret programı kapsamında, Şapçı Döviz’de Mustafa Şapçı, Diş Hekimi Osman İşbaşar, Hacıköylü Yazıcılar Mobilya’da Cemal ve Ethem Yazıcı, Özbingöl Egepen’de Hayati Bingöl ve Can Medical Helvacıoğlu Sağlık’ta Faik ve Mustafa Helvacıoğlu ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretlerle ilgili olarak açıklama yapan Bekir Dınkırcı, “Bu gün beş farklı işyerlerini ziyaret ettik. Ziyaretlerdeki temel amacımız hem vatandaşımız ve esnafımızla olan diyaloğumuz arttırabilmek hem de ilçemizin gelişebilmesi adına işadamlarımızın bilgi birikimini ve bizim bilgi birikimimizi karşılıklı olarak ilçemizin tarım, hayvancılık, turizm ve ticaret üzerine olan temel unsurlarını istişare edebilmektir.

Gezdiğimiz işyerlerinde istihdama yönelik çalışmaları görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hacıköylü Yazıcılar Mobilya’da bize yurt dışına ihracattan bahsedildi. Özbingöl Egepen’de yaklaşık 20 kişinin istihdam edildiğini, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne ve Ankara’ya ürünlerin gönderildiğini öğrendik.  Can Medical’de yaklaşık 20 kişinin istihdam edildiğini, 4 il ve 26 ilçeye ürünlerin gönderildiğini ayrıca e-ticaretin yapıldığını öğrendik. Bunlar çok güzel şeyler inşallah bundan sonra daha da iyi olur.

Bu konuda yapılması gereken ölçek sorunun çözülmesidir. Ölçek sorunu çözüldüğü takdirde Keşan’da güzel bir gelecek var. Gezimizin temel amacı karşılıklı olarak toplumun bütün katmanları ile diyaloğu arttırabilmek onların fikir ve düşüncelerinden faydalanabilmektir.” dedi.