Kaymakam Dınkırcı: “Kaynaklarımızı

maksimum verimlilikte kullanıyoruz”

 

Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2014 Yılı 1. Olağan Genel Kurul toplantısı dün Kaymakam ve Birlik Başkanı Bekir Dınkırcı başkanlığında yapıldı.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda saat 10.00’da başlayan toplantıya, Birlik Müdürü Metin Öztoprak, İl Genel Meclisi Üyesi Sebahattin Karaman ve Keşan’a bağlı 30’u aşkın köyün muhtarı katıldı.

Divan üyeleri Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik ve Yeniceçiftlik Köyü Muhtarı Erdinç Şeftali’nin de yerlerini almasının ardından toplantı, yoklamanın yapılması,  saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı ve Kaymakam Dınkırcı’nın konuşması ile devam etti.

Konuşmasına, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin gelirlerinden söz ederek başlayan Dınkırcı, bunların Edirne İl Özel İdaresi’nden gelen pay, KÖYDES projeleri ile gönderilenler ve birliğin işlettiği su idaresinden gelen paralar olduğunu söyledi. 1,5 yıldır Keşan’da görev yaptığını ve bu süre içinde başarılı çalışmalar yürüttüklerini de kaydeden Dınkırcı, bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür etti. Dınkırcı, sözlerine şöyle devam etti: “Keşan, ciddi potansiyeli olan bir yer. Özellikle sahip olduğumuz tarım, hayvancılık ve turizmdeki potansiyelin; eşgüdüm içerisinde, bu zamana kadar olduğu gibi yönetim yerine yönetişim kavramını ilerleyen oranlarda uygulayarak ve coğrafi konumumuzun avantajıyla çok daha ileri noktalara geleceğine inanıyorum. Köylerimizde yapılan veya devam eden yatırımlar konusunda eşgüdüm içerisinde olalım, muhtarlarımız veya muhtarın görevlendirdiği kişiler tarafından sık sık kontrol edilmesinde fayda var.  Bize sağlanan imkanlar ölçüsünde bu kaynakları maksimum verimlilikte kullanıyoruz.”

2013 TAHMİNİ BÜTÇESİ YÜZDE 60 ORANINDA GERÇEKLEŞTİ

Toplantı, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Metin Öztoprak’ın slayt gösterisi eşliğinde 2013 Yılı Faaliyet Raporunu okumasıyla devam etti. 2013 Yılı için 5 milyon 566 bin lira tahmini bütçe hazırlandığını kaydeden Öztoprak, yapılan çalışmalar ve yatırımlar için 2 milyon 966 bin lira harcandığını ve bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 60 olduğunu bildirdi.  Öztoprak’ın bazı köylerde yapılan çalışmalardan örnekler vermesinin ardından Kesinleşen 2013 Yılı Bütçesi oylamaya sunuldu Bütçe, oybirliği ile kabul edildi.

DINKIRCI: 30 MART SEÇİMLERİNİN ARDINDAN ENCÜMENİ YENİDEN OLUŞTURACAĞIZ

2013 Yılı Bütçesinin kabul edilmesinin ardından bir kez daha konuşan Kaymakam Dınkırcı, 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinden sonra birlik olarak yapmaları gereken çalışmalardan söz etti. Yerel seçimlerde şu an ki mevcut bazı il genel meclisi üyelerinin ve muhtarların aday olmadığını ve aday olanların da durumlarının seçimden sonra belli olacağını belirten Dınkırcı, seçimlerin ardından tekrar toplanıp yeni encümeni belirlemeleri gerekeceğini ifade etti. 

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde Gökçetepe Köyü Muhtarı ve Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik ve Karasatı Köyü Muhtarı Erdoğan Çetin, birer konuşma yaptı. Genel kurul toplantısına Sebahattin Karaman’ın dışında hiçbir il genel meclisi üyesinin katılmamasını eleştiren ve geldiği içim Karaman’a ayrıca teşekkür eden Kemik, 2013 yılında Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından imkanlar dahilinde bir köye çeşitli hizmetler götürüldüğünü söyledi ve bunun için başta Kaymakam Bekir Dınkırcı olmak üzere emeği geçen herkese aynı zamanda Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı olarak ta teşekkür ettiğini söyledi

Karasatı Muhtarı Erdoğan Çetin de konuşmasında önümüzdeki dönem için aday olmayacağını bildirerek, muhtar arkadaşlarından Keşan Muhtarlar Derneği’ne sahip çıkmalarını istedi.