Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım’ın katılımıyla, yılın son köy ve işletme ziyaretlerini Mercan, Suluca ve Çelebi köylerine yaptı.

Bekir Dınkırcı incelediği köylerin muhtarlarından köy ile ilgili bilgiler aldı, kendisindeki kayıtlı mevcut bilgileri güncelledi, köy halkından gelen dilek ve şikayetleri yerinde dinleyip, tarımla ilgili konularda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Kıyım’a söz vererek bilgilendirme yapılmasını sağladı.

Dınkırcı, köy muhtarlarına ve köy halkına hitaben yaptığı konuşmada; özellikle hayvancılıkta para kazanılmak isteniyor ise mutlaka yem bitkileri ekiminin yaygınlaştırılması, çevre köy, ilçe ve illerde olan yarı açık veya açık hayvan işletmelerinin gezilerek model alınması, tarım ve hayvancılık üzerine üretim yapan küçük işletmelerin şirket, kooperatif veya birlik şeklinde biraraya gelerek projeler üretmesi, halkımız tarafından süt ve süt ürünlerinin tüketiminin arttırılması, tarımsal desteklemelerden daha çok yararlanılması ve başvuru sürelerine dikkat edilmesi, toprak tahlili ve tarım sigortasının önemi, velilerin okul idareci ve öğretmeler ile sık sık görüşmesi, ihtiyaç sahibi ve mağdur insanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bildirimi konularında bilgi vererek tavsiyelerde bulundu.

Dınkırcı, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi tebliği, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan çok değerli yatırımcılarımızın, üreticilerimizin faydasına olacaktır. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerimiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünü ziyaret edebilir. Başvuruların 27 Ocak 2014 tarihine kadar sonuçlanması gerekiyor. Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılarımızın 27 Ocak 2014 günü mesai bitimine kadar proje tekliflerini İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne sunması gerekmektedir.  Ayrıca 7 Ocak 2014 Salı günü saat 10.00’da Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Mali Destek Programları (İktisadi Kalkınma, Sosyo Ekonomik Kalkınma, Küçük Ölçekli Altyapı) hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Yatırımcılarımızın ve ilgililerin bu toplantıya katılmaları yararlı olacaktır.” dedi.

Köydeki vatandaşlara sağlıklı, mutlu ve huzur dolu yeni yıllar dileyen Dınkırcı, Mercan Köyü ziyaretinde tarihi taş köprüyü de gezerek incelemelerde bulundu, Köy Muhtarı Mesut Özkan’dan köprü hakkında bilgi aldı. Şu anda araç trafiğine kapalı olan köprünün onarımının yapılması halinde yerli ve yabancı turistlerin ziyaret noktası olabilecek özelliğe sahip olduğu belirtildi.