Saat 14.50 sıralarında Medya Keşan’a gelen Dınkırcı’yı, gazetemiz sahiplerindenMustafa Bezbaş, idari ve teknik personel ile muhabirler karşıladı.

“KEŞAN’IN, ULAŞIMDA MUKAYESELİ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR”

Keşan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ve Keşan’ın mukayeseli üstünlüğü olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bekir Dınkırcı, “Dağlarına, taşlarına gönül rahatlığıyla hizmet ettiğim memleketimde bu kez de Keşan’da görevlendirildim. 5’i günlük 6 gazete yayımlanıyor. Hepsine de uğradım. Keşan, benim görev yaptığım yerler içerisinde özellikle ulaşım bazında mukayeseli üstünlüğü olan bir yer. Tarım, hayvancılık, turizm ve ticaret bölgede önem kazanıyor.” dedi.

“YOLLARIN KAVŞAĞINDAYIZ”

Keşan’ın stratejik önemine de değinen Bekir Dınkırcı, şunları söyledi: “Keşan’ın en önemli sorunu, ölçek sorunu. Bu sorun, tarım, ticaret, turizm ve hayvancılıkta da açıkça görünüyor. Bu sorunu aşarsak ortada başka sorun görünmüyor. Örneğin turizm; yolların kavşağı üzerindeyiz ama yararlanamıyoruz. Çanakkale’ye giden turların bir bölümünü Keşan’da konaklatsak, bu bile önemli. Erikli’de 13 bin yazlık var. 5 kişiyle çarpsak, 50-60 bin kişi yapar. Bu bile Anadolu’daki birçok ilden fazla bir nüfusa tekabül ediyor. Eko Turizm ya da Kongre Turizmi’ni geliştirebiliriz.”

Bu sözler üzerine görüş belirten Mustafa Bezbaş, “Mevsimin kısalığı sorun olarak gösteriliyor ancak örneğin İskandinav ülkelerinde yaşayan insanlar, mart – nisan aylarında denize giriyor. Bölgemiz iyi pazarlanabilir. Erikli’ye belediye eliyle 5 yıldızlı bir otel yapılabilir. İşletmesi kamu eliyle değil, daha farklı yapılmalı. Bunun Tekirdağ’da örneği var.” şeklinde açıklamada bulundu.

“TARIM VE HAYVANCILIKTA ÖRGÜTLENMELİ”

Keşan’daki tarımsal işletmelerin küçük ölçekli olma sorununun çözülebileceğini de kaydeden Dınkırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım ve hayvancılıktaki küçük ölçekli işletme problemi aşılmaz değil. Kimin gücü hangisine uygunsa, şirket, kooperatif ve üretici birliği olarak örgütlenmeli. Yeter ki şahsa ait olmasın. Ama zaten bunu aşanlar, işi götürüyor. Keşan’ı geri bıraktıran konu da bu…”

Daha sonra söz alan Medya Keşan Gazetesi Müdürü Birol Çalen, “Keşan-Mecidiye Karayolu’nda askeri havaalanı var. Eğer burası 3 şeritli bir yol haline getirilip, sivil bir hava alanına dönüştürebilirse Saros Körfezi, Antalya’nın ilçeleriyle yarışabilecek bir düzeye gelebilir.” şeklinde görüş belirtti.

“TARIMIN %80’İ BİREYSEL İŞLETME”

Keşan’da tarım ve hayvancılıkla iştigal eden işletmelerin %80’inin bireysel olduğuna da vurgu yapan Bekir Dınkırcı, şunları kaydetti: “Tarım ve hayvancılıkta markayız ama ölçek sorunlarımız var. Ticaretimizin %80’i bireysel işletmeler. Toprak tahlil oranımız çok düşük. Oysa 2 adet toprak tahlil laboratuvarımız var. Yan yana 2 tarlanın toprakları bile birbirinden farklı olabilir. Benim tezim şu; yaklaşık 2-3 kilometreyarıçapındaki alanları da birleştirip bu insanlara gösterdiğinizde sorun çözülmüş olur.”

“ORTAK AKIL KULLANILIRSA

KEŞAN’DA ÇOK GÜZEL İŞLER ÇIKAR”

Ziyaretin sonunda, Keşan’da çok güzel işler başarılabileceğine vurgu yapan Dınkırcı, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Benim felsefem şu; benden önceki ağabeylerim, kardeşlerim, çok değerli çalışmalar yapmış. Bilgim ve görgüm ölçüsünde, toplumun tüm kesimleriyle gerçekten bütüncül, analitik bir diyalog içerisinde olmaya çalışıyorum. Ben genelde alandayım. Ben tek başına bir şey yapamam. Sivil, sosyal, siyasal, atanmış, seçilmiş, herkes, otak aklı kullanırsa burada çok güzel işler çıkar.”

Konuşmaların ardından, Bekir Dınkırcı, Medya Keşan ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra gazeteden ayrıldı.