Geçen hafta sonunda Balıkesir Vali Yardımcılığı’ndan,  Keşan Kaymakamlığı görevine atanan Nuri Özder,  dün sabah görevine başladı.

Kaymakam Özder, makamdaki ilk kabulünü Keşan’daki yerel basın çalışanlarına yaptı. Saat 10.30 sıralarında muhabirlerle makamında buluşan Özden, atamasının Bakanlık oluruyla yapıldığını belirterek,  şunları söyledi: “19 Ekim 2015 Salı günü Keşan’a gelerek görevime başladım. Keşan bölgesinde büyük bir merkez ve ticari potansiyeli olan bir ilçe. Burada çalışacak olmaktan son derece memnunum. İnşallah hem kurumlarımız hem de basınımız ile iyi ilişkiler içerisinde görevimizi sürdüreceğiz. Keşan için imkanlar ölçüsünde çalışarak, her türlü gayreti göstereceğiz. Şu aşamada ilçeyi iyice tanımak gerekir. 60 km sahili olan bir yer. Bu Türkiye’nin diğer bölgelerinde bilinmiyor.”

Özder, açıklamasının ardından basın mensuplarıyla bir süre daha görüştü.

Nuri Özder kimdir?
Nuri Özder, 1967 yılında Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde doğdu.  İlk ve Orta öğrenimini Sandıklı'da tamamladı. 1988 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Kaymakam Adayı oldu. Mersin; Çamlıyayla, Denizli; Akköy, Burdur; Gölhisar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. İlk kaymakamlık görevine 1995 yılında Kütahya'nın Altıntaş İlçesinde başladı. 1998-2000 yılları arasında Kastamonu; Pınarbaşı. 2000-2005 yıllarında Erzurum Tortum'da 2005-2007 yılları arasında Denizli'nin; Bozkurt İlçesinde Kaymakamlık yaptı. 2007 yılında atandığı  Aydın'ın;  Kuyucak, 2011 yılında ise Afyonkarahisar’ın Zile ilçesi ve son olarak ise Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde görev yapan Nuri Özder, son olarak Balıkesir Vali Yardımcılığı görevi yaparken Keşan Kaymakamlığı’na atandı.
Nuri Özder’in evli ve 1 çocuk babası.