Keşan Kaymakamlığı tarafından 25 Temmuz Perşembe günü akşamı şehit yakınları ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi.

Şapçı Ağadayı Tesislerinde verilen iftar yemeğine Kaymakam Bekir Dınkırcı ve eşi Şaziye Dınkırcı, Tugay Komutan Vekili Albay Kemal Cöne, Askerlik Şubesi Başkanı Bnb. Halil Akar, Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Müftü Süleyman Yeniçeri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Remzi Balcı, Keşan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dönmez, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Kaymakam Bekir Dınkırcı yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şehitlik ve gazilik duyguları bu toplumun olmazsa olmazlarındadır.  Ben gazi torunuyum, eşim ise şehit torunudur. Hangimizin ailesinde şehit ya da gazi yok? Bulunduğumuz coğrafyada yaşamanın bedelidir.

Şairin dediği gibi şu unutulmamalı: ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!’ Eğer şu an bulunduğumuz coğrafyayı vatan olarak kabul ediyorsak, Çanakkale’deki 253 bin, Sarıkamış’ta 90 bin, Balkan Savaşları’nda sadece Bulgarların katlettiği 300 bin şehidimizin sayesindedir.

Unutmamalıyız ki yediden yetmişe toplumumuzun bütün katmanlarıyla hepimiz bu vesile ile birliğimizin beraberliğimizin yardımlaşmamızın dayanışmamızın sonsuza kadar var olması için çok çalışmalıyız.

Çalışmalarımızı bilimsel ve kolektif yapmak zorundayız. ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır!’ Bizler dünyanın geleceğinde söz sahibi olmak istiyorsak, kesinlikle biribirimize saygımızı ve sevgimizi en üst seviyede tutmalıyız. 

Herkesin Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Sağlıkla sıhhatle birlik ve beraberlik içerinde bayramınızı geçirmenizi temenni ediyorum.”