Keşan’daki dört kavşakta meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can ve mal kayıplarını azaltmak amacıyla hazırlanan yeni kavşak projelerinin onaylandığı açıklandı.

AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel tarafından yapılan açıklamada, 30 milyon liraya malolacak dört köprülü kavşak projesinin onaylandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak, dün, AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00 sıralarında başlayan toplantıda, Trakya’da yapılan duble yolların hiçbirinde ardarda dört kavşak bulunmadığı belirtilerek, bunun da çeşitli kazalara yol açtığı ifade edildi.

“MİGROS KAVŞAĞI HARİÇ, DİĞER KAVŞAKLARDA SİNYALİZASYON KALKACAK”

Çevikel, uzun uğraşlar sonucu hazırlanan kavşak projelerinin onaylandığını belirterek, şunları söyledi: “Sayın Başbakanımızın Keşan’a ziyareti öncesi bu konuya değinmiştik. Bazı ufak tefek pürüzler vardı ancak bunların tamamı onaylandı. Projelerin görsellerini de burada sizlere sergiliyoruz. 4 kavşağımızdaki düzenlemeler yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak. Yeni kavşaklar kazaları en az seviyeye indirecektir. Tamamı köprülü kavşak şeklinde olacak. Migros Kavşağı hariç sinyalizasyon sistemi tamamen kaldırılacak. Öte yandan çevre yollardaki tüm yan yollar yenilenerek Keşan’a ve çevresine uygun hale getirilecek. Öncelikle Başbakanımıza, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a  ve Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyoruz. Trakya’da yapılan tüm duble yollar içerisinde Keşan kadar arka arkaya 4 kavşağın olduğu bir bölge yok. Mart ayının sonlarına doğru, havalar müsait olduğunda öncelikle köprülü kavşaklarımızın sanat yapı çalışmalarına başlanacaktır. Bu kavşaklar Keşan’ın vitrinine çok büyük katkı sağlayacaktır. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.” 

Enez Yolu Kavşağı




Sanayi Kavşağı



Migros Kavşağı



Erikli Yolu Kavşağı