HABER MERKEZİ

Edirne Arama Kurtarma Derneği üyeleri Mustafa Ekrem Göçkün, Fırat Çakıcı ve KEDAK Eğitim Sorumlusu Metin Kuş’un verdiği eğimlerde, dernek üyeleri insan hayatını kurtarma operasyonlarında kullanılacak hayati bilgiler edindi. 

“HİÇBİR MADDİ MANEVİ BEKLENTİMİZ YOKTUR”

Eğitimler hakkında açıklama yapan KEDAK Başkanı Gökhan Yumuşak, eğitime katılan kişilerin tamamen gönüllülerden oluştuğunu, hiçbir maddi ve manevi beklenti içinde olmadıklarını belirterek şunları ifade etti:   Biz gönüllülerden oluşan bir ekibiz ve umarız ki hiçbir doğal afette görev almayız. Ancak hayatın bizlere neler göstereceğini bilemeyiz. İşte bu nedenle olası bir afette bizler bilgi ve birikimlerimizle vatandaşlarımıza yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız.”

“DERNEĞİMİZE ÜYE OLARAK EĞİTİMLERE KATILABİLİRSİNİZ”

Gökhan Yumuşak sözlerine şöyle devam etti, “Her zaman belirttiğimiz gibi, afetten sonra profesyonel ekipler gelene kadar yaralılara ilk müdahaleyi o bölgede bulunan vatandaşlar yapar. Bu nedenle herkes derneğimize üye olup eğitimlere katılabilir.  Çünkü olası bir afette her meslekten  gönüllülerimize ihtiyaç vardır.”

Gökhan Yumuşak, verilen eğitimleri şöyle sıraladı;

  • Deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler
  • Ekip oluşumu 
  • Operasyon öncesi, operasyon anı ve sonrası yapılması gerekenler
  • Arazi arama tarama
  • İp düğümleri
  • Yüksekten iniş
  • Ekipmanların kullanımı

Gökhan Yumuşak son olarak, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu derneğimize büyük önem vermektedir. Belediyemiz tarafından derneğimize sağlanan ekipmanlar sayesinde eğitimlerimize devam ediyoruz. Ekipman olarak daha eksiklerimiz var ancak bunlar da zaman içerisinde temin edilecektir. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na derneğimiz adına çok teşekkür ederim.”