Projeye katılacak olan köylerin 22 Şubat 2013 Cuma günü belirleneceğini ifade eden Abdullah Kemik, “Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin projeyle ilgili olarak muhtarlıklara göndermiş olduğu bir yazı var. 28 köye yazılan bir yazı. Daha önce 9 köyümüz bu projeye evet demişti. Bu proje Haziran ayına kadar geçerliliğini sürdürüyor. Bununla ilgili olarak 22 Şubat’a kadar 28 köyümüz isteyip istemediğini belirtecek. Muhtarlarımız konuyu vatandaşlar ile görüşecek” dedi.

 

BU FIRSAT KAÇMAMALI

 

Projenin kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu kaydeden Kemik, şunları söyledi: “Ayda 3-5 lira vermeliyiz. Buna el atacak muhtarlarımız bazı şeyleri göğüslemeli. Köyün güzel görünüme kavuşturulması gerek. Bu projede sürecin başlatılması gerek. Çöp sorunu köylerimizin en büyük problemlerinden. İyi bir proje olacağına inanıyorum.

TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMALIYIZ

 

Diğer muhtarlarımız farklı düşünebilir, buna da saygı duymalıyız. Bu taşın altına elimize koymalıyız. İleride istediğimiz yere çöp dökemeyeceğiz. Çevre Kanunu elimizin ucunda. Dökene bizler ceza yazmak zorunda kalacağız. Hep birlikte projenin ucundan tutmalıyız.”

HANE BAŞINA 3-4 LİRA ÖDENİR

 

Taahhüt konusunda daha önce de çalışmalar yapıldığının altını çizen Kemik, “Eski kaymakamımız Ahmet Narinoğlu zamanında taahhüt verildi. Hesaplanan para hane başına 3-4 TL civarındaydı. Köylerimizde bu parayı veremeyecek hane yok. Varsa biz muhtarlıklar olarak veririz. Bir paket sigara 7-8 TL.  Şu anda projenin kapsamında yer alan 28 köyün dışındaki köylerden de yararlanmak isteyenler var.  İlk zamanda 44 köyü kapsıyordu. Sonra 28’e düştü. Yararlanmak isteyen köyler projeye dahil olabilir mi bunu merak ediyoruz.

GEÇ KALMAYALIM

 

Genel manada bu projenin olacağı kanısındayım. Günü kurtarmak için bir şey yapmayalım. Geleceği düşünelim. Projede yer alacak köylerin sayısının düşmesi halinde katılacak köylerde uygulanacak. Bunu sayın valimiz de belirtti. Bu projeye geç kalmayalım. Hepimiz üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirelim. Projeler konusunda geri kaldığımızı düşünüyorum” dedi.