Gökçetepe köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, taşımalı eğitimde yaşanan sorunları dile getirerek, il genel meclisi üyelerinin bu konuya eğilmesi gerektiğini söyledi.

Abdullah Kemik, taşımalı eğitim konusunda sorunların bitmediğini belirterek, “Konuyu Erikli köyü muhtarımız da gündeme getirmişti. Böyle ne ihale olur ne de bu sıkıntı biter. İhalenin nasıl ne şekilde olacağı ile ilgili Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı şahsımı arayarak bilgi veriyor. Bu şekilde ihalenin sağlıklı olup-olmayacağını bilemiyorum. İhaleyi odanın mı yaptığını merak ediyorum. Kim planlayarak bu ihaleleri yapıyorsa işin altından kalkamaz. 10-15 gün önceden ihale yapılacağının duyurusu yapılır, ilgili kişilere gönderilir ve planlaması yapılır. Anladığım kadarıyla ihalenin organizasyonunu şoförler odası yapıyor. Bu çok yanlış bir şey. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden lise öğrencilerinin taşınmasıyla ilgili bir bilgi yok. Taşıma ihalesi kime danışılarak yapılıyor? Her geçen yıl bu iş kötüye gidiyor. Öğrenciler mağdur oluyor, bazı köylerde hiç taşıma yapılamıyor. Sıkıntılar büyük. Bu işe hem taşıma işini yapacak esnaf hem de öğrencisi taşınacak olan aileler açısından bakmak lazım. İhaleyi kime veririm mantığı ile hareket edersen bu şekilde sıkıntılar çıkacaktır. Bu işin düzene oturtsunlar. Komisyon bu işi yapamayacaksa başkalarına bıraksınlar. Bu işi yapacak olan şoförler odası değil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’dür. Bize en az 10 gün önceden bilgi verilmeliydi.” şeklinde konuştu.

İHALE KONUSUNDA KİMİ BİLGİLENDİRDİLER?

Kemik, şu şekilde devam etti: “İhale konusunda kimi bilgilendirdiler? Ya belirledikleri şoförleri arıyorlar ya da ihalenin olduğu gün haber veriyorlar. Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı kim ki bu konuyla ilgili beni arıyor? Taşımaları o mu belirliyor? Milli Eğitim Müdürlüğü de şoförler odası işini yapacak. Milli eğitimdeki arkadaş şoförler odasından bu işi yönetmemeli.”

ÖĞRENCİ SAYISINA GÖRE BİRLEŞTİRME YAPILABİLİR

Taşımalı eğitimin olduğu bazı köylerde güzergâh birleştirilmesi yapıldığını kaydeden Kemik, “Öğrenci sayısına göre birleştirme yapılabilir. Ancak bu konularda muhtarlarla istişare yapılmalı. 3-4 köyü birleştirdin, bu öğrenciler kış şartlarında saatlerce yollarda mı gezecekler? Bu tip işler köyün muhtarı veya ilgili kişinin istişaresiyle olur. Sahilde ikamet edip de çocuğunu okula kayıt ettirecek olanlar var. Taşımayacak mısın? Böyle bir şey yok. Bu yüzden ihale ile ilgili şoförler odasıyla değil, taşınacak ikametteki kurum amiriyle irtibata geçeceksin. Konunun takipçisi olacağız.” dedi.

İL GENEL MECLİSİNİN DE BU KONUYA EĞİLMESİ GEREK

Kemik, sözlerinin sonunda, sorunun il genel meclisi üyelerini de yakından ilgilendirdiğini vurgulayarak,“Bu konuyla yakından ilgilenmeleri lazım. İl genel meclisinin de bu konuya eğilmesi gerek. Bu konulara eğilirseler memnun oluruz. Konu ciddi. Sorunun üzerine düşmezlerse ileride büyük sıkıntılar çıkacaktır diye düşünüyorum. Soruyorum; geçen yıl Akhoca köyünün taşımasını nasıl verdiniz? Kime verdiniz? Kaç paraya verdiniz? Böyle ihale olmaz. Bu şekildeki davranışlarla taşımacılık sağlam temellere oturmaz. Bu uygulamadan vazgeçin. İhale yapacaksınız taşınacak olan köyün kurum amirlerini çağıracaksınız.” diye konuştu.