Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklama ile Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek’in dernekleri ile ilgili olarak yerel basında yer alan söylemlerine sert bir şekilde cevap verdi. Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne üye olan tüm muhtarların kendilerine mahsus siyasi düşüncelerinin olabileceğini ve bunun son derece normal bir şey olduğunu belirten Kemik,Ama siyaset bu derneğin çatısı altına asla girmemektedir. Buraya köy ve beldelerden gelen tüm vatandaşların işleri bir kuruş bile alınmadan yapılmaktadır. Bütün bunlar ortadayken ben Nedim İşlek’e şunu sormak isterim. Kendisi bir mahalle muhtarıyken hangi siyasi partinin kaç numaralı üyesidir? Bunu açıklamasını bekliyorum” dedi.

52 MUHTARIZ 15 BİN KİŞİYE HİZMET ÜRETİYORUZ

Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’ne üye 52 muhtar olduğunu ve yaklaşık 15 bini aşkın vatandaşa hizmet ürettiklerini açıklayan Kemik, vatandaşa yaptıkları hiçbir işlem için bir kuruş bile almadıklarını tekrarlayarak, “Biz dernek olarak bizde kaydı olmayan vatandaşlarımızın da iş ve işlemlerini yine bir kuruş bile almadan yapıyoruz. Biz artık derneğimize üye olan olmayan muhtar olayını geçtik, sadece vatandaşa nasıl daha iyi hizmet ederiz onun peşindeyiz. Sayın muhtar arkadaşımız böyle kısır açıklamalar yapacağına  daha farklı önerileri varsa onlarla gelsin. Yapamadığımız, bizim noksan gördükleri yanlarımız varsa bunları söylerse biz de onları dikkate alırız. Ama <tabelayı değiştirsinler ya da muhtarın siyaseti olma> gibi söylemlere gerek yok. Peki ben de Nedim İşlek’e soruyorum:
Kendisi hangi siyasi partinin kaç numaralı üyesidir? Bütün muhtarların gönlünde yatan bir siyasi parti vardır. Olmaması da mümkün değil. Onun için de demek boş. Bir gün gelsin burada otursun bakalım siyaset mi yapılıyor yoksa iş mi görsün.  Burada üye olsun olmasın tüm belde ve köylerden gelen vatandaşlarımıza bir kuruş bile almadan hizmet veriliyor”
diye konuştu.

Biz vatandaşa hiç para almadan iş yapıyoruz söylemlerine karşılık olarak Nedim İşlek’in diyebileceğini de dile getiren Kemik, şunları söyledi: “Bizim de dernek olarak birçok giderimiz var. Büromuz kira. Sigortalı olarak çalıştırdığımız bir personelimiz var. Su, elektrik, internet giderlerimiz de var. Ama biz tüm bu harcamaları bize gelen vatandaşlardan değil, üye muhtarların aidatları ile karşılıyoruz ve günü geldiğinde toplanan bu paraların hesabını kuruşu kuruşuna veriyoruz. Ben muhtarlar derneğine gittim de şu işimi yaptırdım diyen ve şu kadar para ödedim diyen bir vatandaş olmaz, olamaz. Onun için bizim gibi söylemlerle işimiz olamaz. Biz hizmet üretiyoruz ve bunun karşılığında vatandaşlardan bir kuruş bile almıyoruz. Sandık geldiğinde de herkes siyasi görüşünü sandığa yansıtır”

ÇETİN: MAAŞLARDAN KESİLEN AİDATLARLA HİZMET ÜRETİYORUZ

Kemik’in basın açıklamasına katılan Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkan Yardımcısı Ali Çetin de, dernek olarak tüm muhtarların maaşlarından kesilen aidatlarla vatandaşa hizmet ürettiklerinin tekrarlayarak, nikah, nüfus ve tarımsal destekleme dosyalarının hazırlanması dahil yaptıkları birçok iş ve işlem için bir kuruş bile almadıklarını vurguladı.