SONGÜL KONAR

Toplantıya Kent Konseyi başkanı Necmettin Baygül, Muhtarlar ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Saygı Duruşunda durup, İstiklal Marşının okunmasından sonra katılımın fazla olmasıyla toplantı başladı. 

Toplantının başında Divan Kurulu Başkanlığına Cengizhan Aktan, Başkan Yardımcılığına Asalet Koç, Yazman Üyeliğine Eyüp Kavazlar, Güneş Yılmaz seçildi. 

Toplantıda açılış konuşmasını Necmettin Baygül yaptı. 

“KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞINA ADAY DEĞİLİM”

Toplantıya katılan herkese ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Necmettin Baygül, “Yaklaşık 4 buçuk yıldır başkanlığı iyi bir şekilde yaptığıma inanıyorum. Bugün başkan ve yürütme kurulu seçilecek, ben Kent Konseyi Başkanlığına aday değilim. Bu görev süresi içerisinde başta geçmiş dönem belediye başkanımız, yeni dönem belediye başkanımız ve meclis üyeleri tüm sivil toplum örgütlerine, konseyin bileşenlerine teşekkür ederim. Genel kurul hayırlı olsun, yeni seçilecek arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Baygül’den sonra Hasan Karagöz söz aldı ve faaliyet raporunu sundu. 

Karagöz katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Geçen süre içerisinde sizin güveninize layık olmaya çalıştık. Şu gerçeği bilelim Keşan Kent Konseyini dört buçuk yılda mevcut yönetim değişmeden Keşan’da görünür kıldık. Özellikle toplum yararına olan toplumsal ve sosyal olaylarda ciddi anlamda bir etki gücüne sahip oldu.” dedi.

Faaliyet raporunda en önemli projelerden bahseden Hasan Karagöz, sözlerine şöyle devam etti: “Madde bağımlılığı takip ve danışma merkezinin oluşumu, belediye başkanı ile görüşüldü ve mutabakata varıldı gerekli rapor ve projeler hazırlandı. Daha önceki dönemlerde rapor haline getirilip gerçekleştirilmeyen çalışmalar yeniden güncellenerek belediye başkanına ve kaymakamlık makamına sunuldu. Şehiriçinde engelliler meclisi tarafından gelen önergeler var. Kaldırımlara teşhir amaçlı mal çıkarılması, kaldırımdaki engelli rampalarının önüne araç park edilmesi sorun yumağı var. Bununda üstesinden gelinemedi, devredilecek ama takibi bırakılmayacak. Otobüslerde inen vatandaşların durak harici inip binmesine düzen getirilmeli. Mecidiye Taş Ocakları ve Saros Sazlıdere ve Gökçetepe arasına yapılmak istenen FSRU Limanı ve Kara Boru hattının yapılmasını istemeyen halktan Saros Sahili ve Keşan merkezde toplanan 40 bin 347 ıslak imza Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne teslim edildi, itiraz dilekçeleri örgütlendi.”

Faaliyet raporu sunumunun ardından ‘Madde bağımlılığı takip ve danışma merkezinin projesinin Keşan Belediyesi yeni yönetimine sunulması önerisinin’ gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.  

Daha sonra Hasan Karagöz tekrardan söz aldı ve şunları söyledi: “‘Kent Konseyi yönergesinin maddelerinde olan mülkü amirler, seçilmişler, mahalle muhtarları Kent Konseyi yürütme kuruluna aday olamaz’ maddesi söz konusuydu, mahalle muhtarları aday olamaz ibaresi kaldırıldı. Mahalle meclislerinin aktif olması için mahalle muhtarları doğrudan yürütmeliğin içinde olması gerekiyor.” 

Karagöz’ün belirttiği yönerge oy birliği ile kabul edildi. 

Faaliyet Raporu görüşülmesinin ardından Kent Konseyi Başkanı seçimine geçildi. Kent Konseyi yeni Başkanı oy çokluğu ve divan a gelen isim ile Hasan Karagöz seçildi. 

Kent Konseyi Başkan seçiminin ardından Yürütme Kurulu seçimine geçildi. 

Yürütme Kurulu asil üyelerine; Dr. Uğur Özdağlı, Nedim İşlek, Yusuf Kılıç, Emine Ceren Çayır, Ali Gülmez, Zeki Filiz, Uğurcan Urgan, Yürütme Kurulu yedek üyelerine; Aytekin Eliüs, Asalet Koç, Kamil Tunca, İsmail Yanık, Fatma Öz, Nedret Özkan, Gülçin Arabacı oy birliği ile seçildi. 

Yürütme Kurulu üyelerinin seçilmesinden sonra yeni seçilen Başkan Hasan Karagöz, herkesin güvenine layık olmaya çalışacaklarını belirterek, toplantıya katılanlara teşekkür etti.