Keşan Kent Konseyi dün, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’ya ziyarette bulundu. Saat 13.30 sıralarında Keşan TSO toplantı salonunda gerçekleşen ziyarete; Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Kent Konseyi Meclis üyeleri katıldı. Ziyarette ilk sözü alan Yüksel Alioğlu,  kent konseyi mensuplarını, odalarında görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Kent konseyinin sorunlarını hep beraber dinlemek için buradayız.” dedi. Sonrasında ziyaret sebepleriyle ilgili bilgi veren Necmettin Baygül, 28 Nisan günü saat 14.00’te kent konseyi meclis toplantısı olduğunu belirterek davette bulundu.

ASKERİ HAVA ALANININ SİVİL HAVAALANINA ÇEVRİLMESİYLE İLGİLİ ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ

 Toplantıda çeşitli maddeler olduğunu belirten Baygül, “Ortak bir çalışma içinde olduğumuz askeri hava alanının sivil havaalanına çevrilmesiyle ilgili hem bu toplantıya davet ediyorum hem de bu projeye destek istiyoruz. Bölgemiz için turizm önemli, Mustafa Helvacıoğlu’nun  da bu konuda düşünceleri var. Turizm ile ilgili ben de bunlara katılıyorum. Havacılık ile ilgili rektörle yaptığımız görüşmelerde kendisinin havacılık bölümünü Keşan’a açmayı düşündüğünü ve bu projeye destek verdiğini belirtti. Aynı zamanda Türk Hava Kurumu bu anlamda ortak bir çalışma başlattı. Bu projeyi sizlere sunuyorum. İnşallah Keşan için hayırlı olur ve ortak bir proje haline gelir.”  

Daha sonra söz alan Eyyup Kavazlar, askeri hava alanın, sivil havaalanına çevrilme projesinin bölgeye sağlayacağı ekonomik katkılar hakkında konuşurken aynı zamanda üniversitede açılacak uygulamalı havacılık bölümüyle ilgili de bilgi verdi.

BÖLGEMİZE FAYDA SAĞLAYACAĞINDAN HİÇ KUŞKUMUZ YOK

Son alarak söz alan Mustafa Helvacıoğlu, bu konunun daha önce Oda’da gündeme geldiğini ifade ederek,  “Hidayet Başar’ın başkanlığında bulunan kurumla Ankara ve Bakanlık nezdinde beraber çalışmalarımız oldu. Bu, o günlerde rafa kalkmadı sadece ertelendi. Konuya kimse olumsuz bakmıyor. Ama kent konseyinin gündemine girmesi daha çok kurumu harekete geçireceği anlamına geliyor. Güçlendirmiş olacağız. Bu fikir yeni bir fikir değil, Turizmi canlandıracak, bölgemizi hareketlendirecek,  ekonomiye katma değer üretecek, sosyal, kültürel bir proje, bölgemizi tanıtma adına böyle bir projenin yanında olduğumuzu ticaret ve sanayi odası adına bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki destekliyoruz. Kent Konseyi’nin yapmış olduğu çalışmanın bu aşamadaki sürdürülebilirliğinde yine Oda’mız olarak görev almaya hazırız. Ankara ilişkilerinde veya siyasi ilişkilerde ne boyutta çalışmalar olacaksa biz de varız. Bölgemize fayda sağlayacağından hiç kuşkumuz yok.” şeklinde konuştu.