Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, dün yaptığı yazılı açıklamasında 2 Kasım 2016 tarihinde Edirne Valiliğinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıttığı kömürler hakkında aldığı karar nedeniyle Edirne İdari Mahkemesine açtıkları ve mahkemece 30 Kasım 2016 tarihinde reddedilen yürütmeyi durdurma davasına dün itiraz ettiklerini kaydetti. Baygül’ün yazılı açıklaması şöyle:

“Keşan Kent Konseyi olarak Keşan’daki hava kirliliği ile mücadele kapsamında İl Mahalli Çevre Kurulunca alınan kararlar ile ilgili Edirne idare mahkemesine yürütmeyi durdurma ve iptal talepli açmış olduğumuz davada yürütmeyi durdurma talebimiz ‘Telafisi mümkün olmayan zarar oluşmadığından ve hukuka aykırılık bulunmadığından’ dolayı ret edilmiştir.

Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz bu konu gündemli yapmış olduğu toplantıda; Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak Keşan’da yaşayan 65.000 Bin yurttaşımıza karşı sorumlu olduğumuz. Bu sorumluluk çerçevesinde gerek merkezi, gerekse yerel yönetimlerce alınan karar ve uygulamalarda toplum yararı içeren, içermeyen konuları halkın gündemine taşıyıp toplum yararına toplumsal baskı gücü oluşturulması ile yükümlü olduğumuz gerçeğinden hareketle Edirne İdare mahkemesinin 65.000 Bin insanın sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konunun ‘Telafisi imkansız zarara yol açmadığı’ şeklinde ki gerekçesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu nedenle Edirne İdare mahkemesinin ret kararına İstanbul Bölge İdare Mahkemesine itiraz ettik. Dava dilekçemizi 21.12.2016 günü mahkemeye teslim ettik. Durumu kamuoyunun bilgisine sunar, bundan sonraki gelişmeler Kamuoyu ile paylaşılacaktır.”