Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi olağan genel kurul toplantısı, geçtiğimiz Cumartesi günü yapıldı. Saat 14.00 sıralarında, Keşan Emekli Öğretmenler Derneği Toplantı Salonu’nda başlayan olağan genel kurul toplantısına, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ile Yürütme Kurulu üyeleri ve Kadın Meclisi’ni oluşturan üyeler katıldı. Toplantı, Divan Heyeti’nin seçilmesiyle başladı. Verilen önerge ile Divan Heyeti Başkanı Hasan Karagöz, Katip Üyeler ise Emine Sönmez ve Eyyup Kavazlar oldu. Saygı duruşlunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden toplantıda açılış konuşmasını, Necmettin Baygül yaptı.

KADINLARIN KENT KONSEYİNDE YER ALMASI ÇOK ÖNEMLİ

Konuşmasına, kadınların, Kent Konseyi’nde yer almasının kendileri açısından son derece önemli olduğunun ifade ederek başlayan Baygül, “Keşan’da artık idare ve yaşam tarzı değişiyor. Sözümüzü, artık günlerde ya da aile toplantılarında değil, bu tür meclislerde yer alarak dile getirmelisiniz. Söyleyecekleriniz, direkt olarak muhataplarına iletilecektir. Genel kurulumuz hayırlı olsun.” dedi.

Baygül’ün yaptığı bu konuşmanın ardından, Kadın Meclisi amaç ve hedeflerinden bahsedildi. Toplantı, Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetiminin seçimi ile devam etti. Seçimin, blok liste şeklinde gerçekleştirilmesinin oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda, aday olan tek liste, yine oy birliği ile seçildi. Oylama sonunda göreve getirilen Keşan Kent Konseyi Kadın Meclisi yönetimi şöyle:

Kadın Meclisi asil: Özgür Heves Yıldız, Oya Yazıcı, Gülden Yumuşak, Vasfiye Kılıç, Gülçin Arabacı.

Kadın Meclisi yedek: Aynur Dehmen, Bahar Şen, Ezgi Engin.

Delegeler: Özgür Heves Yıldız, Nurgül Yıldırım, Nasip Çakır, Türkan Bayram.