Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, dün yaptığı yazılı açıklamada Edirne İl Mahalli Çevre Kurulunun 26 Ekim 2016 tarihli ve 88 sayılı kararına dün Kent Konseyi olarak dava açtıklarını bildirdi. Baygül, İl Mahalli Çevre Kurulunun Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı (SYDV) kömürlerinin 4000 kalori ve kükürt oranının % 3’ten fazla kararına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın ret oyuna karşılık kabul edilmesiyle Keşan kamuoyunda tartışmaya açtıkları toplantıda oluşan öneriler arasında Kent Konseyine dava açma yetkisi verildiğini ve buradan yola çıkarak dava açtıklarını kaydetti. Baygül, açıklamasında şunları söyledi:

“İl Mahalli Çevre Kurulunun 26.10.2016 Tarihindeki kararı ile ihtiyaç sahiplerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtılacak kömürler ile ilgili Keşan’da başlatılan tartışmalarda unutulmaması ve sürekli öne çıkarılması gereken İl Mahalli Çevre Kurulu’nun 12.04.2016 Tarihli kararına tüm Keşan halkının sahip çıkmasıdır.

Hava kirliliği ile ilgili mücadele tüm hassasiyetiyle yürütülmelidir. Gerek ilgili ve yetkili kurumlar, gerekse Keşan halkı kararın bütün detaylarına uymalı daha temiz bir çevrede yaşamak, daha temiz hava solumak için herkes gerekli özeni göstermelidir.

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak İl Mahalli Çevre Kurulunun 12.04.2016 Tarihli kararının 5. Maddesinde SDYV aracılığı ile dağıtılacak kömürler içinde 5800 Kalori ve diğer kriterlerin uygulanacağı belirtiliyordu.  Bu maddenin uygulanmasının 26.10.2016 Tarihli kararı ile 2017-2018 dönemine ertelemesi üzerine 31.10.2016 Tarihinde Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz, Kent Konseyi meclisi danışma toplantısında;

a-Yürütmeyi durdurma ve iptal davasının açılması.

b- İmza kampanyası başlatılması.

c- Sayın Valimiz ile görüşülmesi

d- Edirne Millet Vekilleri ile görüşülmesi kararları alınmış Kent Konseyi Yürütme Kuruluna yetki verilmişti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak bugün (02.11.2016) Edirne İdari Mahkemesine dava açıldı. İmza kampanyası başlatıldı. Edirne Millet Vekilleri ile görüşüldü. Gerekli girişimleri yapacaklarını belirttiler. Sayın Valimiz ile görüşme imzalar toplandıktan sonra gerçekleştirilecektir. Gelişmeler hakkında Kamuoyu bilgilendirilecektir.”