Keşan Belediyesi’nin 10 Haziran 2015 tarihinde yerel gazetelerde duyurduğu Keşan Kent Meydanı projesi vatandaşlar tarafından Kent Konseyi’nin yapacağı toplantıdan önce konuşulmaya başlandı.

Hatırlanacağı üzere 10 Haziran 2015 tarihinde çıkan haberle ilgili, Belediye’nin kente yeni bir imaj katması, çehresini değiştirmesi ve modern şehirlerin gereklerinden olduğu ifadeleri kullanılmış, kent meydanı projesi tanıtılmıştı. Belediye’nin hazırlattığı 3 ayrı görselin verildiği projenin hayata geçirilmesi için sanal ortamda oylama yapılmasının istendiği haberde, Keşan Belediyesi’nin kurumsal sitesi olan www.kesan.bel.tr sitesine yüklenen proje görselleri “Keşan kent meydanı için hangi projenin hayata geçirilmesini isterdiniz?” anket sorusuyla vatandaşın beğenisine sunulmuştu.

Önceki gün, Kent Konseyi Meydan projesi ile ilgili Kent Meydanı projelerini tartışmak üzere toplantı düzenleyeceğini yerel gazetelerde duyurmuş ve konu ile ilgili açıklama yapan Necmettin Baygül, “Keşan Kent Meydanı, Keşanlılarındır” diyerek meydan projesini tartışmak için Keşanlıları toplantıya davet etmişti. Keşan’ın sakini değil sahibi olmaya çağıran Kent Konseyi Başkanı bu sözlerinden sonra vatandaşlar arasında sohbetler ve sanal ortamda Kent Meydanı projesi konuşulmaya başlandı.

Kimi vatandaşlar, projenin internet sitesindeki gösteriminden yeterli bilgi edinemediklerini, projenin tam olarak nerede yapıldığını anlayamadıklarını söylerken, kimi vatandaşlar da meydan projesi mi yoksa AVM projesi mi olduğunu anlayamadıklarından “Keşan’ın göbeğine yeni bir AVM mi olacak?” diyerek endişelerini ifade ettiler.

Keşan’ın 50-100 yılına yön verecek bu projenin geniş vatandaş kitlesinin görüşünün olması gerektiğini kaydeden vatandaşlar, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kent Konsey’inin düzenleyeceği toplantıda, Keşan Belediyesi’nin bu proje ile ilgili açıklayıcı bilgi vermesini beklediklerini söylediler. Daha önce Keşan Pazaryeri Projesi’nde olduğu gibi bu projede de vatandaşın görüşü sorulmadan yapılmasının sıkıntılara neden olacağını ve bu sıkıntıları yine Keşanlıların çekeceğini belirten vatandaşlar, umarız bu projede Keşanlıların istekleri projelere yansıtılır dendi.

Sosyal medyada da konu ile ilgili görüş bildiren vatandaşlar, kendilerine yakın 3 projeden birini nedenleriyle seçerek, diğer katılımcılar da projenin nasıl olması gerektiği hakkında görüşlerini söyledi.