Keşan Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Genel kurul, saat 14.30 sıralarında, Eski İtfaiye Binası’nda açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Verilen önergeyle Divan Heyeti Başkanlığı’na Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Karagöz, Yazman Üyeliklere ise Kent Konseyi Yürütme Kurulu Saymanı Eyyub Kavazlar ve Emine Ceren Çayır seçildi.

Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül yaptığı açılış konuşmasında, öncelikle tüm katılımcılara “Hoş geldiniz” diyerek, “Yaklaşık 4.5 ay önce engelliler meclisini kurduk. Engellilerimiz kendi yönetimini seçtiler. Siz gençlerde kendi yönetiminizi seçeceksiniz. Çalışma programlarını oluşturdular. Onlarla gayet iyi bir diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlik meclisi çok önemli. Bizlerde, sizler gibiydik ve şimdi belirli yaşlara geldik. Gençlerin daha aydınlık ve daha müreffeh bir gelecek yaşaması için çok çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda gençlik meclislerine üye olup, yönetimlerinde yer almak çok büyük erdemlik. Bundan dolayı seçilecek olan arkadaşlara görevlerinde başarılar diliyorum. Hepimize hayırlı olsun.” dedi.

KENT KONSEYİ GENEL KURULU NİSAN AYI SONUNDA YAPILACAK

Gençlik meclisinin amaç ve hedefleri üzerine söz alan Hasan Karagöz ise yönetim değil yürütme kurulu seçtiklerine dikkat çekerek, bunun amacının koordinasyonu sağlamak olduğunu söyledi. Keşan’da gençliğe dair sorunlar olduğunu ifade eden Karagöz, şunları söyledi: “Bu güne kadar biz Kent Konseyi Yürütmesi olarak çeşitli eleştirilere maruz kaldık. Biz bunları muhatap almadık ve almayacağız. Sonuçta bizimle ilgili basında demeç veren kurumlar bizim bileşenimizdir. Biz onların üst yönetimiyiz. Dolayısıyla, basında bizim polemik yaratmamız uygun değil. Nisan ayı sonunda seçimsiz Kent Konseyi Genel Kurulu yapılacak. Bu güne kadar yaptığımız çalışmalar ve bundan sonra neler yapacağımızı orada birlikte konuşacağız. Bu güne kadar yaptıklarımızla ilgili sözü olanlar gelecek ve bunları karşılıklı tartışı konuşacağız, tartışacağız. Kent Konseyi’nin ana ruhu, dil, din, ırk, siyasi düşünce, felsefi inanç gözetmeden, kente dair gerek mevcut, gerek ileriye dönük sorun ve projeler üzerinden görüş ortaklığı sağlamaktır. Kent Konseyi Meclisi, mahalle meclisleri, kadın meclisi, gençlik meclisi, engelliler meclisi şeklinde oluşturduğumuz bu meclislerde kurumsal ve siyasal temsil yoktur. Burada herkes birey olarak yerini alır, kurumsal ve siyasal temsil sadece Kent Konseyi Yürütmesini yani bizi seçen mecliste söz konusu.” 

Daha sonra ise gençlik meclisinin seçimine geçildi. Tek listeyle gidilen seçimde isim ve görevler şöyle oluştu:

Yürütme Kurulu Asil Üyeler: Serhat Çıkıkçı, İsmail Yanık, Süleyman Gürsel Paçaman, Batuhan Muharrem Çalışkan, Elif Şavran.

Yürütme Kurulu Yedek Üyeler: Alper Kenarlı, Selim Karavil, Abdurrahman Görkem Gördebak.

Kent Konseyi Temsilcileri:

-Mehmet Güneş Yılmaz, Emine Ceren Çayır, Erhan Engin, İbrahim Özçakır.