Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül, “Kent Meydanı” projelerinin tartışılacağı toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve teknik heyetin de katılacağını belirtti. Bugün, Kaymakam Bekir Dınkırcı’yı da ziyaret edeceklerini kaydeden Baygül’ün açıklaması şöyle:

 “Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak tartışmaya açtığımız Keşan “Kent Meydanı” projelerinin Geniş katılımlı toplantısı 01 Temmuz 2015 Salı günü saat 14.00’te Keşan Belediyesi Köşk Düğün salonunda Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Mehmet Özcan ve teknik heyetin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Söz konusu proje Keşan’ın 50 - 100 yıllık geleceğini ilgilendirmektedir. Bu nedenle Kent Konseyi bileşenleri ile bu konuda sözü olan duyarlı yurttaşlarımızın toplantıya katılımı önem arz etmektedir.

ÖN TOPLANTILAR DÜZENLENECEK

Ayrıca Kent konseyi olarak ‘Kent Meydanı’  projeleri ile ilgili olarak 24 Haziran 2015 Çarşamba günü saat 15.00’te Ticaret ve Sanayi odası, Ticaret Borsası ve Meslek Odalarının Başkanları ile 25 Haziran 2015 Perşembe günü saat 15.00’te Keşan’daki Mimar ve Mühendisler ile 26 Haziran 2015 Cuma günü saat 15.00’te Keşan Mahalle Muhtarları ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda ön toplantılar düzenlenecektir.

Kent Konseyinin gündemine alıp oluşturduğu ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Huzurevi’ çalışma gurubunun yaptığı ön çalışmalar sonucu Keşan’da  ‘Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon, Alzeimer birimi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve diğer hizmet kuruluşları’ yapmak üzere Yukarı Zaferiye Mahallesi 256 Ada 1 Nolu parselde hazineye ait Keşan Belediyesi İmar planı dışında olan araziden 25 Haziran 2014 tarihinde 2 yıllığına 40 dekarlık bir alanın tahsis edildiği saptanmıştır. Bu yerin imar planına alınması konusu Belediye Başkanımız ile görüşülmüştür. Sayın Belediye Başkanımız konu ile ilgili belediyemize resmi bir başvuru yapılmadığını, resmi başvuru yapıldığında her türlü kolaylığın gösterileceğini, imar kapsamına alınması çalışmalarının ivedilikle yapılacağını belirtmiştir.

Bunun üzerine konuya resmiyet kazandırmak amacı ile görüşme yapmak üzere Keşan Kaymakamlığı’nda bugün saat 10.00’da görüşme yapacağız. ve Edirne Valilik Makamlarından Kent Konseyi olarak, randevu talebinde bulunduk. Gelişmeler hakkında basınımız aracılığı ile kamuoyumuz bilgilendirilecektir.”