Saat 13.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette, Kent Konseyleri Türkiye Birliği Dönem Başkanı Gülay Sarışen, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz ve Çanakkale Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyesi İrfan Kütüklü, Keşan Kent Konseyi Başkanı Necmettin Baygül ve Yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Ziyarette ilk sözü alan Gülay Sarışen, ziyaret sebebiyle ilgili şunları söyledi: “Çanakkale kent konseyi olarak bu dönem Türkiye kent konseyleri birliği dönem başkanlığını yönetiyoruz. Bu kapsamda kent konseylerinin işlevselliği ve sorunlarına çözüm üretmek açısından kent konseylerine ziyaretlerimiz oluyor. Biraz önce belirttiğimiz gibi hem Çanakkale kent konseyi hem de birliğin bir temsilcisi olarak Keşan kent konseyini ziyaret etmek istedik. Neler yapıyoruz ve birlikte neler yapabiliriz. Kent konseyinin genel çalışmaları üzerine nasıl bir kolaylık sağlayabiliriz üzerine bir ziyaret oldu. Bugün burada Keşan kent konseyinin çalışmaları ve Türkiye kent konseyi birliğinin çalışmaları hakkında sizleri bilgilendirmek üzere geldik.”


KEŞAN’DA BULUNMANIZ BİRLİKTELİK AÇISINDAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Sonrasında söz alan Necmettin Baygül, “Sizleri bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin olağan durumu ortada birlik başkanı olarak Keşan’da bulunmanız birliktelik açısından bizim için çok önemli. Bu işe mehili olan insanları sizin ve basının aracılığıyla lanetle kınıyoruz. Kent konseyleri birlik olarak demokrasinin vazgeçilmez temel ayaklarından birisidir. Bu vesile ile yönetim kurulu arkadaşlarımız adına da hepinize hoş geldiniz diyorum. İnşallah bundan sonra daha sık daha demokratik bir ortamda buluşmak dileğiyle.” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN BİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR ADIM ATMIŞ OLACAĞIZ

Daha sonra söz alan Saim yavuz, ülkemizde son bir haftadır gelişen olaylar sonucunda bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalındığını söyleyerek, “Darbelerin gerçekleşmemesinin temel güvencelerinden birisi halkın bizatihi kendisidir.  Bu halkın bizatihi birliğinin de oluştuğu ve oluşacağı yer ve yeni bir kültürlenme aracı olan yer kent konseyidir. Kent konseylerinin gelecekte bu anlamda sorumluluğu ve görevi oldukça önemlidir. Bu vesile ile tabii ki demokrasiye indirilecek darbenin herhangi bir şekilde mazur görülmesi mümkün değil. Kabul edilemez bir şey lanetlemek her zaman söylediğimiz bir tabir ama bunun ötesinde bir şeyler yapmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun içinde kent konseylerinin kendi işlevleri doğrultusunda halkın ve sivil toplumun yapabilirliğini artıracak, sivil toplumun farklı kesimlerinin kent konseyi bünyesi içerisinde yer almasına imkân sağlayabilecek anlayışların ve çalışmaların artmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Keşan kent konseyiyle yapacağımız görüşmelerde de halkımızın birliği açısından önemli bir adım atmış olacağız. Bütün yürütme kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ardından tekrar söz alan Gülay Sarışen, Türkiye Kent konseyleri Birliği olarak15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle bir basın açıklamaları olduğunu belirterek  “Kent konseyleri bildiğiniz gibi katılımcı demokrasi, halkın iradesini kullanmak adına önemli. Bu yüzden barış, kardeşlik ve demokrasi adına yaşadığımız bu olayları bizde üzüntüyle paylaşıyoruz. Bunun bir daha yaşanmamasını diliyoruz.”  dedi.  Sonrasında Gülay Sarışen, Necmettin Baygül’e ziyaret hediyesi olarak kendi ürettikleri Çanakkale seramiğinden yapılma tabağı verdi.