Kentsel dönüşümün Keşan’ın gündeminden çabuk düştüğünü belirten Ferat Gülver, “Yeni Mescit Mahallesi’ndeki dönüşüm mutlaka sağlanmalı. Kapalı Pazar projesi ile birlikte olursa gerçek bir dönüşüm sağlanmış olur. Eğer o bölgede kentsel dönüşüm yapılmaz ise güzelim Kapalı Pazar barakalardan tüten dumanın altında kalacak” dedi.

 

Gülver, “Eğer Keşan’ın turizm ve ticaret kenti olma iddiası var ise Özel İdare binası yanından Yüksek Okul’a kadar Paşayiğit Caddesi'nden içeri 400-500 metre öteleyerek gerçekleşecek bir kentsel dönüşüm mutlaka yapılmalı. Mahalle kültürü olan az katlı prestij evler, 2-3 banka, bir otelin yer aldığı güzel bir ticaret ve yaşam alanı oluşmalı.” dedi.

 

 

Gazeteci Ferat Gülver, kentsel dönüşümün Keşan’ın gündeminden çabuk düştüğünü ileri sürdü. Kentsel dönüşümün Türkiye’de kentleşme iddiasında olan bütün şehirlerin birinci gündem maddesi olduğunu kaydeden Gülver, Keşan için hayati önem taşıyan kentsel dönüşümün mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın 5 Ekim 2012’de yaklaşık 7 milyon binanın elden geçeceği kentsel dönüşümü 35 ilde aynı anda başlattığını hatırlatan Gülver, “Şimdi ikinci hamle başlıyor. 6 Nisan Cumartesi günü yine İstanbul'da düzenlenecek törenle, ülkenin her tarafıyla bağlantılı olarak yıkımlara devam edilecek. Bu sürecin içerisinde Keşan da olmalıydı.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİR FIRSAT

Kapalı Pazar projesinin temelinin atılarak inşaatına başlanmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Gülver sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın milletvekilimiz Mehmet Müezzinoğlu’nu Bakanlık tebriki için gittiğimizde “CHP’li başkanlar gelip bir şey istemiyor. Bir tek Keşan Belediye Başkanı projeyle geldi ve biz Keşan halkı için kendisine istediği krediyi sağladık” demişti. Dolayısıyla Keşan’a gelecek her hizmet bizleri mutlu eder. Ancak kentsel dönüşümde de ısrarcı olunmalı.  Kentsel dönüşüm, yurt sathında bir kalkınma hamlesine dönüşmüştür. İnsanımız için, ülkemiz için büyük bir fırsattır. Keşan olarak da bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Aksi takdirde belediye binasını da içine alan Kapalı Pazar projesi şık olmayacak.”

BOŞ ARAZİLERE BİNA YAPMAK  DÖNÜŞÜM DEĞİL

“Keşan’ın güzelim boş arazilerine binalar dikmek marifet değil, bu toprakları bir daha bulamayız.” diyen Gülver, “Özel İdare binası yanından Yüksek Okul’a kadar Paşayiğit Caddesi'nden içeri 400-500 metre öteleyerek gerçekleşecek bir kentsel dönüşüm adı üzerinde bir dönüşüm olacaktır. Zira kentsel dönüşüm eski binaların yıkılıp yeni binalar dikilmesi olmamalı. Şehir estetiği olan, komşuluk ilişkilerinin yaşanacağı mahalle kültürü olan bir yaşam merkezi oluşturulmalı. 2-3 banka, bir otelin yer aldığı güzel bir ticaret ve yaşam alanı oluşmalı. Hemen arkasında da Roman vatandaşlarımız için sosyal konutlar olmalı.” şeklinde konuştu.