Kepirtepeliler Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, “Kepirtepeliler Keşan’da Buluşuyor” konulu “Köy Enstitüleri ve Kepirtepe Paneli”, geçen Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Konferans Salonu’nda yapılan panele, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Şenkarabacak, CHP Edirne Milletvekili 1. Sıra Adayı Okan Gaytancıoğlu, Kepirtepe’de öğrenim gören ve daha sonra okuduğu okulda öğretmenlik yapan Nedim Menekşe ve Trakya’daki Kepirtepe mezunları katıldı.

Hasan Bölükbaşı’nın sunumuyla saat 15.00 sıralarında, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panel, panelistler Feyzullah Aktan, Sedat Tonguz ve Hasan Çevik’in yerini almalarıyla devam etti. Panelin yönetmenliğini ise Ziya Göçerküçük yaptı.

Panel öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Şenkarabacak, Eğitim Vakfı’nda her ne kadar birliktelik olsa da dönemsel olarak bu tür faaliyetleri yaptığını ve Kepirtepe mezunlarını bir araya getirdiğini söyledi.

BİRLİKTELİĞİMİZİ KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

Şenkarabacak şunları söyledi: “Daha önce Çorlu’da ve Lüleburgaz’da bu tür faaliyetlerimiz oldu. Biz sadece bir araya gelip eğlenmekten çok bu tür faaliyetlerle bir araya gelmeye gayret gösteriyoruz. Birliktelik konusu, bizim yorulduğumuz konulardan biri. Bunu da zamanla aşıyor ve birlikteliğimizi korumaya çalışıyoruz. Yeni genç kuşaklarla bağ kuramıyoruz. Bu tür toplantılarımızda yeni kuşaklarımız ile bağ kurmak istiyoruz ve bunu da burada nasıl yapabiliriz onu görüşeceğiz”

AKŞAM YEMEĞİ

Kepirtepeliler Eğitim Vakfı’nın gündüz panelinden sonra akşam yemeği düzenlendi. Gecede ilk olarak sözü Hasan Bölükbaşı aldı. Konuklara “Hoşgeldiniz” diyen Bölükbaşı, konuşmasını yapmak için mikrofona Kepirtepeliler Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Şenkarabacak’ı davet etti. Şenkaracak, Kepirtepelilere geceye katıldıkları için teşekkür ettikten sonra şöyle konuştu: “Birkaç yıldan beri Keşan’a gelmeyi düşünüyorduk. Bugün güzel bir panelimiz oldu. Ben 1999’dan beri üç aşağı beş yukarı bu işlerin içerisindeyim. Bugünkü Keşan’da olan panel benim gördüğüm kadarıyla en nitelikli en belirleyici paneldi. Bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Keşan’daki arkadaşlar sağ olsunlar. 31 Mayıs 2015 tarihinde Kepirtepe’de toplanıyoruz, Kepirtepe’ye ne olur herkes çoluğuyla çocuğuyla, eşiyle gelmeye çalışsın, çok daha güçlü ve güzel bir yıl olacağına inanıyorum. Biz vakfımızı kurumsallaştırarak uluslarası bir vakıf yapma yolunda ilerliyoruz, İstanbul Eğitim Vakfı ne ise Kepirtepeliler Eğitim Vakfı da o olacaktır, hakikaten iddalıyız, sizlerden isteğimiz vakfa üye olmanız, vakfa onur vermenizdir. Bu sene vakıf yönetimiz değişecek, daha genç arkadaşlar getireceğiz bu da vakfa artı bir değer olacak.” Şenkarabacak’tan sonra sözü Bölükbaşı, eski bir Kepirtepeli olan ve Köy Enstitülerinin kapanışını anlatan “Domuz Dolabı” kitabın yazarı Önder Gazetesi sahibi Feyzullah Aktan’a verdi. Aktan da, geceye katılanlara “Hoş geldin” dedikten sonra, köy enstitülerin kapatılışına ilişkin Trakya’da oynanan oyunları anlattığı “Domuz Dolabı” kitabını yazdığını, bu kitabı edinmek isteyenler için geceye getirdiğini ifade ettikten sonra konuklara geldikleri için teşekkür etti.

Gece, Kepirtepeli bir mezunun bağlamasıyla resitali, Atatürkçü Düşünce Derneği Keşan Şubesi Koro ve solo türküleri ve Evrim Kaşıkçı’nın dintesiyle devam etti.

Gecede Yenimuhacir Beldeli Kepirtepe Mezunu Tahir Kadem’in bir tablosu da açık arttırmayla satıldı.