İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, bugün yapılacak olan dağıtımdan sonra 2-3 günlük erzaklarının kaldığını belirterek, eğer geri kalan 8 gün için iaşe tedarik edememeleri hailinde Arife güne kadar aşevinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacaklarını söyledi.

ÇEKER KAPIYI KİLİTLERİM

Aşevine kayıtlı 436 hane bulunduğunu ve her gün yaklaşık 3 bin kişiye yetecek kadar yemek çıkarıp dağıttıklarını kaydeden Aktaryıldız, “Ramazan’ın ilk 10 gününü Keşan Belediyesi2nin sonraki 20 gününü de Kaymakamlığımızın verdiği destekler ile geçirdik. Yarın (bugün) Ramazan’ın 20 günü ve Kaymakamlığımızın da sağladığı desteğin son günü. Geriye 9 gün kaldı. Arife günü her yıl olduğu gibi yine bu yıl da aşevi yemeğini Keşan Esnaf Kefalet Kooperatifi verecek. Geriye 8 gün kalıyor ve izim anca 2-3 gün yetebilecek erzakımız var. Dernek yönetimi olarak işimizi gücümüzü bıraktık hayırsever zenginlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar kendilerine ulaşabildiğimiz takdirde yardımcı oluyorlar. Allah onlardan razı olsun. Eğer geri kalan 5 günlük erzakı temin edemezsek çeker kapıyı kilitlerim. Arife günü açar Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin yemeğini dağıtır giderim. Halka olmayan neyi vereceğiz. Dernek olarak bu yükü kaldıramıyoruz. Günlük 2,5-3 bin lira masrafımız var. Sadece ekmek için 800 lira masrafımız var. Bu yıl aşevine erzak temin etmede büyük sıkıntı yaşadık” diye konuştu.

SENEYE 15 GÜN KAYMAKAMLIKTAN 15 GÜN DE BELEDİYEDEN İSTEYECEĞİZ

Aşevine erzak temininde her geçen yıl artan bir şekilde zorluk çektiklerini ve önümüzdeki yıl bu işin çok daha zor olacağını ve artacağını tahmin ettiklerini de söyleyen Aktaryıldız, şunları söyledi: “Ama önümüzdeki yıl Kaymakamlık ve belediye bizden yardım için dilekçe vermemizi istediğinde onlara diyeceğiz ki Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım her geçen yıl biraz daha çok sıkıntıya giriyoruz. 10 bin lira masrafı var. Ve ben bunu dernek olarak karşılayacak gücüm yok. 15 gün Kaymakamlık, 15 gün de Belediye Başkanlığı benim listeme göre tam erzak vermek kaydıyla kabul ederseniz ben aşevini açacağım. Etmiyorsanız 20. Yılında bu hayır, bu hizmeti noktalamış olacağız.”

BU YIL 20. HİZMET YILIMIZ

Bu sene her şeye rağmen aşevinin gerekli olan erzaklarını tedarik etmede kararlı olduklarını da belirten Aktaryıldız, açıklamasını şöyle tamamladı. “Ama 40 kilo et kullanacağımıza 20 kilo olmazsa yemeğin içinde et koksun diye 10 kilo kullanacağız. Elimizdeki erzakları sonuna kadar kullanacağız. Bu bizim dernek yönetimi olarak son çabamız olacak. Seneye de aynı teşekkülle aynı şeylerle geçerse biz buradan bu hizmeti veremeyeceğiz.  Bu yıl 20 inci yılımız. İlk 4-5 yıl mahalle kahvelerinde günde 40-50 dul kadına ve fakir fukaraya dağıtarak bu hizmete başlamıştık. 16 yıldır da tam tekmil bu işi yapıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızı ve hayırseverlerimizi bir kez daha aşevine yardım etmeye davet ediyoruz.”