HABER MERKEZİ

Saat, 15.00 sıralarında başlayan toplantıya; Belediye Meclisi Üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

30 Mart 2018 Cuma günü, her yıl yapmış oldukları halk günü toplantısını gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini söyleyen Kerman, “Salona geldiğimde salonun dolu olduğunu gördüm. Salonumuzun dolu olması bizi çok mutlu etti. Yapmış olduğumuz toplantıda çalışmalarımız ve İpsala’nın sorunları konuşuldu. Maalesef bir gün sonra toplantımızda kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde oturtulduğuna yönelik sosyal medyadan eleştiriler yapıldığını gördük. Böyle bir düşünce bizde yok.” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olduklarını hiçbir zaman unutmadığını dile getiren Mehmet KermanAtatürk’ün kurduğu ülkede koymuş olduğu ilkelerle yaşamak, gelecek nesillere örnek çalışmalar bırakmak için çabaladıklarını ifade etti.

TRAKYA’NIN EN ÇOK HİZMET ALAN İLÇESİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ

 “Gerçek Atatürkçülük, milletini sevmek ve yaşadığın yere iyi hizmet etmektir.” diyen Kerman, şunları kaydetti: “Yan gelip yatarak Atatürkçülük olmuyor. Atatürk’ü sevmek, yaşatmak, bize emanet ettiği topraklara en güzel hizmet etmekle olur. İlçemizin görev aldığımızdan bugüne kadar sadece bölgede değil, Trakya’nın en çok hizmet alan ilçesi olduğuna inanıyoruz. Bunu çalışma arkadaşlarımızla başarıyoruz. Bizim belediyemizin 4 yıl içinde yaptığı hizmetleri anlatmak, halkımızın taleplerini duymak için yapmış olduğumuz toplantıya gölge düşürmek için böyle ithamlarda bulunuldu.” 

‘HAREMLİK SELAMLIK’ İLGİLİ YAPILAN HABERLER İLÇEMİZE VE BÖLGEMİZE HİÇBİR ŞEY KAZANDIRMAZ

İpsala’nın gündemini böyle ayakta tutmanın İpsala halkına yapılmış en büyük haksızlık olarak nitelendiren Mehmet Kerman, Bizim konuşmamız gereken asıl mesele, İpsala’nın sorunlarıdır. Bizler, ilçemize yapılan hizmetleri konuşacakken ‘haremlik selamlık’ ilgili yapılan haberler ilçemize ve bölgemize hiçbir şey kazandırmaz. Buraya gelenlerin hiçbirini ‘şuraya oturtalım’, ‘buraya oturtalım’ gibi bir yer gösterimi asla olmadı. 20 Kasım’da İpsala’nın kurtuluşunda bütün personelimizin ailesiyle birlikte katıldığı bir balo yaptık. Bunlar konuşulmuyor.  İlçe halkımızın yobazlıkla, haremlik ve selamlıkla gündeme gelmesini yakıştıramıyoruz. Böyle bir yer ayrımı gösterilmediği gibi böyle bir ayrımın olmasını da hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Gelen kadınlarımız, mahallesinde toplanıp grup grup geldi. Oturma düzeni de kendiliğinden oluşmuştur. Bize bu ithamlarda bulunanları kınıyoruz. Buradan bir takım siyasi çıkarlar elde etmek için harekete geçmiş olanlar avuçlarını yalasınlar. Hiçbir şekilde kimseye taviz vermeyiz. Bizler işimize bakıyoruz. İpsala’yı ve İpsalalıları seviyoruz.şeklinde konuştu

BİZİM BÖLGEMİZDE BÖYLE ŞEYLER ASLA OLMAZ

Kerman, sözlerini şöyle noktaladı: “Geçmişte başörtüsü zihniyetiyle uğraşan kesim, şu anda da haremlik ve selamlık gibi aslı astarı olmayan bir takım söylemlerle ilgileniyor. Bizim bölgemizde böyle şeyler asla olmaz. Buraya gelen bayanlar, eşleriyle değil, mahalleli olarak grup olarak geldikleri için oturma düzenlerini kendilerini yapmışlar. Oradaki ön tarafta oturan bayanların hiçbirinin eşi, yan tarafta erkeklerin oturduğu yerde değildir. Hatta fotoğraflar iyice incelenirse, arka tarafta eşleriyle birlikte oturan bayanların da olduğu görülebilir.”