Askeri darbe girişiminin ardından HSYK tarafından açığa alınan Edirne Adliyesi’nde görevli 17 hakim ve savcı, polis ekiplerince gözaltına alındı. Evlerinde arama yapılan hakim ve savcılar ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Buradaki sorgulamanın ardından 17 hakim ve savcı tutuklama istemiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu kararın arından Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, bir üst mahkemeye itiraz etti. Mahkeme Savran’ın itirazını kabul ederek 17 hakim ve savcı hakkında tutuklama kararı çıkardı.

17 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri haklarında tutuklama kararı olan hakimler Üzeyir Şendil, Güliz Özçelik Genç, Aslı Özmen Cüre, Serap Aydın ile Cumhuriyet Savcıları Talip Karakuş, İskender Görgülü, Hüseyin İnce, Ahmet Baytar, İzzet Arslan, Yılmaz Şenkal, Sedat Ertaşkın, İsmail Polat, Selim Cüre, Şükrü İlci, Hacı Duman, Uğur Aydın ve Ali Selim Genç’i evlerinden alarak, cezaevine teslim etti.

TUTUKLANAN 3 SAVCI VE 1 HAKİM KEŞAN ADLİYESİ’NDE GÖREVLİYDİ

Cumhuriyet Savcıları Hacı Duman, Uğur Aydın, İzzet Arslan ve Hakim Serap Aydın’ın Keşan Adliyesi’nde görev yaptıkları bildirildi.  

KEŞAN ESKİ BAŞSAVCISI TAMER ÜNÜVAR DA GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütürken, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 2014 yılı yaz kararnamesi ile Mersin Cumhuriyet Savcılığına atanan Tamer Ünüvar da görevinden uzaklaştırıldı.