Keşan İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerim Aktaryıldız, geçen Cumartesi günü dernek binasında yaptığı açıklamada, yarın başlayacak olan Ramazan Ayı’na en iyi şekilde hazırlandıklarını ve günde en az 600 haneye yemek dağıtımı yaparak yaklaşık 3 bin 500 kişinin karnını doyuracaklarını söyledi. Aşevi olarak bu yardım işini geride kalan 17 yıldır başarılı bir şekilde yerine getirdiklerini ve bu konuda Keşan’da görev yapan kaymakam, belediye başkanı, kurum, kuruluş ve hayırsever işadamlarından büyük bir destek gördüklerini de ifade eden Aktaryıldız, “18. gurur yılımıza da tam ve eksiksiz bir şekilde hazırız” diye konuştu.

 HİÇ BİR EKSİĞİMİZ YOK

Bu sene18. yılına giren Keşan İki Minareli Çarşı Camii ve Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği olarak şimdiye kadar 103 kişinin, haneleri adına Ramazan Ayı’nda yemek almak için başvuruda bulunduğunu belirten Aktaryıldız, “Her yılın Ramazan Ayı’nda olduğu gibi bu Ramazan Ayı’nda da yaklaşık 600 hanede yaşayan en az 3 bin 500 kişiye yemek vereceğiz. Aşevi’nde şu anda erzak eksiği bulunmuyor. Ramazan Ayı’nın ilk günü olan 9 Temmuz 2013 Salı günü ilk iftar yemeğini müftümüzün okuyacağı  duaların ardından dağıtmaya başlayacağız. Keşan Belediyesi tarafından karşılanan 15 günlük erzaklar elimize ulaştı. Keşan Kaymakamlığı tarafından karşılanacak olan 10 günlük erzak listesi geldi. Ancak depolama yerimiz olmadığı için biz haber verdiğimizde getirilecek. Geriye kalan 5 günlük sürede, Keşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 1 gün, Keşan Ticaret Borsası 1 gün, geriye kalan 3 gün ise hayırsever vatandaşların yardımları ile karşılanacak.” dedi.

İLK GÜN, ETLİ KURU FASULYE, PİLAV VE ŞEHRİYE ÇORBASI VAR

Ramazan Ayı boyunca verilen erzaklardan arta kalanların, poşetlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacağını ve böylece herhangi bir ziyanlığın olmayacağını ifade eden Kerim Aktaryıldız, Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak, Ramazan Ayı’nın ilk günündeki iftar menüsünde, şehriye çorbası, pirinç pilavı ve etli kuru fasulyenin bulunduğunu bildirdi.