Yapımına 2013 yılı Kasım ayında yer teslimi ile başlanan ve 1 yıl içinde bitirilerek teslim edileceği ifade edilen Keşan Atık Su Arıtma Tesisleri Projesi’nde bazı önemli aksaklıkların ortaya çıktığı ve bu nedenle de işin tamamlanamadığı ileri sürüldü.

Konuyla ilgili olarak edinilen bilgiye göre, projeyle ilgili tüm kaba işçilikler tamamlanarak sıra tesise konacak teknik araç ve donanımların yerleştirilmesine geldi. Ancak inşaata teknik araç ve donanımların yerleştirilmesine ve büyük su havuzları doldurulmaya başlanmasıyla birlikte temellerde oynamalar yaşandı. Projenin zemin etüdünün gerektiği şekilde yapılmamış olduğundan kaynaklanan sorun nedeniyle inşaat alanında bulunan birçok betonda kırılmalar meydana geldi ayrıca büyük havuzlarda da yukarıya doğru bükülmeler oldu.

DSİ tarafından yapılan tesisin Keşan Belediyesi’ne yaklaşık 17 milyon liraya mal olacağı, belediyenin bu parayı 30 yılda geri ödeyeceği daha önce yapılan açıklamalarda belirtilmişti. Normal şartlarda geçen Kasım ayı sonunda teslim edilmesi gereken tesis,  çalıştırılmaya başlandıktan 6 ay sonra Keşan Belediyesi’ne teslim edilecekti.

Konuyla ilgili olarak firma ve belediye yetkililerinin açıklama yapması bekleniyor.