Keşan Avcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Yavaş, dün yaptığı açıklamada, 2013-2014 Av Sezonu’nun başladığını hatırlatarak, avcıların 20 Eylül 2013 tarihine kadar av pullarını derneklerinden temin edebileceklerini kaydetti.

Yavaş, sezonun üveyik avı ile başladığını dile getirerek, Keşanlı avcılara hizmet olarak dernek tarafından av pulu satışlarının devam ettiğini, bu satışların 20 Eylül 2013 tarihinde sona ereceğini söyledi. Bu tarihten sonra pul fiyatlarının artacağını bildiren Özcan Yavaş, il genelinde kullanılacak pulların 50, Türkiye genelinde kullanılacak pulların ise 100 TL olduğunu ifade ederek, “Avcılarımız belirtilen tarihe kadar vizelerini yaptırarak pullarını mutlaka temin etsin. 20 Eylül tarihinden sonra pullar il geneli 80, Türkiye geneli 150 TL olacaktır. Defteri ve vizesi olmayan avcılara pul verilmeyecektir. Avcılarımız, pullarını derneğimizden temin edebilirler.” dedi.

“AVCILIĞA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KURS AÇACAĞIZ”

Sözlerinin devamında, avcılığa yeni başlayacak ve derneklerine üye olacak avcılar için yeni bir kurs açacakları bilgisini veren Yavaş, “Az sayıda kontenjanımız kaldı. Bu kursa katılmak isteyen arkadaşlarımız, derneğimize ikametgah, nüfus cüzdanı fotokopisi ve diploma fotokopisi ile başvurabilir. Yeni kursumuz, Keşan Halk Eğitimi Müdürlüğü binasında bir hafta içerisinde başlayacaktır. 39 saat yapılacak olan kursumuza 25-40 arası kursiyer katılacak. Şu anda 19 başvuru geldi.” şeklinde konuştu.

“DEVLET, 2014 YILINDA KEŞAN BÖLGESİ’NDE DE AVLAKLAR İLAN ETMEYE BAŞLAYACAK”

Sözlerinin son bölümünde avcılara bazı uyarılarda bulunan Özcan Yavaş, avcıların ava çıkarken tüm belgelerinin eksiksiz olarak yanlarında bulundurmaları gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “Denetimler oldukça sıklaştı. Keşan Bölgesi’nde, yangından korumak maksadıyla Prınarköy’ün sol tarafı dışında ava yasak saha yok. Fakat 2014 yılından itibaren devlet avlakları ilan edilmeye başlanacak. Bu uygulama Kırklareli’nde başladı. Devlet avlaklarında AVBİS (Avcılık Bilgi Sistemi) kullanılıyor. Bu bölgelerde, bir avcının devlet avlaklarında yılda 8 defa avlanma hakkı tanınıyor. Avcılar, bu alanlarda av yapacağını bildirerek avlanabiliyor. Ayrıca bu alanlarda yapılacak av için belirli kotalar konulacak. Bu alanlarda haftanın her gününde avcılık yapabilirsiniz.”