Keşan Avcılar Derneği Kulübü’nün, 20 Mart 2015 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında göreve seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri görev dağılımını yaptı.

30 Mart tarihinde gerçekleştirilen ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev dağılımını yaptıklarını bildiren Avcılar Derneği Başkanı Hakan Çevikel, 3 dönem 9 yıldan bu yana dernekte ikinci başkanlık görevini yürüttüğünü ve bu yüzden derneğin yabancısı olmadığını belirterek, avcılık ata sporunun gelişmesi anlamında güzel faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

FARKLI FAALİYETLER İÇİNDE OLMAYI PLANLIYORUZ

Bu dönemde Yönetim Kurulu Başkanı olarak adaylığını açıkladığını ve tek liste olarak seçime gidildiğini, aktif üyelerin tercihiyle yeni yönetimde görev aldığını dile getiren Çevikel, Keşan’da yaşayan ve avcılık sporuna gönül verenlerin daha aktif ve daha katılımcı olarak farklı faaliyetler içinde bulunmayı planlıyoruz. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de, trap sahasının hazırlanması konusunda çalışmalarımız olacak. Bu konuda tüm üyelerimizin fikirlerini alacağız. Rantabl olup olmayacağı konusunda gerekli araştırmayı yapacağız.” dedi.

AVCILIK SPORU İLE İLGİLENENLERİ DERNEĞİMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUM

Söz konusu projenin hayata geçirilmesi durumunda oldukça keyifli zamanların geçirilebileceği bir ortamın hazırlanacağını vurgulayan Hakan Çevikel, şunları söyledi: Bu sezon av sezonuna en iyi şekilde hazırlanmak ve av konusundaki ihtiyaçlarının daha uygun fiyatlarla temini konusunda çalışmalarımız olacak. Bu anlamda daha önce de derneğimize üye olan ama kısmen askıya alan ve üyeliğini pasif hale getiren arkadaşlarımızı, avcılık sporuyla ilgilenmek isteyen tüm hanımları ve beyleri derneğimize davet ediyorum.”

WEB SAYFASI VE SOSYAL MEDYA HESABI AÇACAĞIZ

Avcılık sporunun toplu halde yapılmasının çok daha keyifli olduğunun bilincinde olduklarının altını çizen Çevikel, “O anlamda avcı gruplarının oluşmasında da sürekli iletişimin sağlanması anlamında yeni bir web sayfası ve sosyal medya hesabı oluşturma faaliyeti içerisindeyiz. Faaliyetlerimizden üyelerimizi ve avcılık sporunu sevenleri bilgilendireceğiz. Derneğimiz kapıları her zaman açık. Avcılık sporunu merak edenleri ve sohbet etmek isteyenleri derneğimize bekliyoruz. Gelecek planlaması ve önümüzdeki av sezonuyla alakalı yapabileceğimiz etkinlikler konusunda da fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz” dedi.

BÜYÜK BİR KESİME HİTAP EDİYORUZ

Keşan Avcılar Kulübü Derneği’nin 1960 yılında kurulduğunu ve kayıtlı üye sayısı anlamında en yoğun katılıma sahip bir dernek olduğunu ifade eden Hakan Çevikel, Üyelerin bir kısmı şu an pasif durumda ama en yoğun katılımı olan bir derneğiz. Keşan’ın tamamında köylerimiz de dahil olmak üzere hemen hemen her evde bir avcı var. O yüzden gerçekten büyük bir kesime hitap ediyoruz. Derneğimizin daha önce her köy ve bölgede bir avcı başı vardı. Rahat haberleşebilmek anlamında bunu tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Kaçak avcılık ve gece avcılığının engellenmesi konusunda da yine köylerde daha örgütlü çalışma yapabilmek adına her köyden ve mahalleden derneğimize üye veya üye olacak arkadaşımızı temsilci olarak atamak istiyoruz. Daha teşkilatlı çalışma gayreti içerisinde olacağız. Bu anlamda bütün köylerimizi ziyaret edip özellikle avcı arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Keşan’ın av ve avcılık potansiyelinin daha yerinde görmüş olacağız. Bununla ilgili de düşünceleri aldıktan sonra yine Milli Parklar Müdürlüğü ve ortak çalıştığımız kolluk kuvvetleriyle görüş ve düşünceleri paylaşma gayreti içinde olacağız.” şeklinde konuştu.

YASAK AVCILIK KONUSUNDA TESPİTİ OLANLAR BİZE ULAŞSIN

Keşan bölgesinin avcılık anlamında çok değerli bir bölge olduğuna işaret eden Çevikel, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bölgemiz birçok avcının ve bu spora gönül vermiş insanların imrenerek baktığı bir yer. Çok yakınımızda Gala Gölü ve Meriç Nehri var. Özellikle ördek, kaz ve uçar avların çok yoğun olarak yapıldığı bir bölge. Ormanlarımız çok yakın. Domuz avının yapıldığı bir bölgedeyiz. Hatta ve hatta domuzların mahsullere zarar verir hale geldiği bir bölgede yaşıyoruz. Özellikle göçmen kuşların (bıldırcın ve üveyik gibi) geçiş yolları üzerinde bulunuyoruz. Bu avların da yeri geldiği zaman çok keyifli yapılabildiği bölgelerden birisiyiz. Birçok bölgeden gelen avcılar da oluyor. Bunun yanında da maalesef kaçak avcılığın yapıldığı bir bölgedeyiz. Kaçak avcılığın önlenmesi ve av popülasyonun gelişmesinde hem derneğimize hem de hemşerilerimize büyük görevler düşmekte. Yasak avcılık konusunda tespiti olanlar mutlaka bize ulaşsın. Biz de bu yasak faaliyetlerin engellenmesi konusunda her türlü çabayı göstereceğiz.”