TRT 1’de yayınlanan 80’ler dizisindeki rolüne geri dönmesi için Keşan'daki yerel gazeteler ve spor kulüpleri bünyesinde imza kampanyası başlatılan Keşanlı dizi oyuncusu ve tiyatrocu Tuncay Tezküser, dün düzenlediği basın toplantısında, Keşan Belediyesi ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu eleştirdi

Halk tarafından çok sevilen ve her hafta ilgi ve merakla izlenen dizide, Pastaneci Sami’nin kardeşi Nazmi rolünü oynayan ve daha sonra senaryo gereği diziden ayrılan Tuncay Tezküser'in diziye geri alınması veya başka projelerde oynatılması için geçen hafta içerisinde Keşan'da imza kampanyası başlatılmıştı.

Bir dizi sanatçısı olarak yer aldığı projelerde Keşan'ın adını duyurmak için her türlü fırsatı değerlendirmeye çalıştığını ifade eden Tezküser, bunun karşılığında ise Keşan'dan gerekli desteği göremediğini söyledi ve “Keşan bana sahip çıkmadı” dedi.

 “BELEDİYEDEN GEREKLİ DESTEĞİ GÖREMEDİM”

Tezküser, Keşan Belediyesi'ne yaptığı eleştiride; bugüne kadar birçok haberini yazarak Keşan'daki yerel gazetelerde yayımlanmasını sağlayan ve adını Keşanlılara duyuran Keşan Belediyesi Halkla İlişkiler Bürosu'nda görevli Erdoğan Demir'in, gerekli desteği göstermediğini ve yetkilileri isteklerinden haberdar etmediğini ileri sürdü.

 “BAŞKAN’IN BELKİ DE HABERİ BİLE OLMADI”

“O Ses Türkiye” yarışmasında birinci olan Keşanlı Oğuz Berkay Fidan'a Keşan Belediyesi'nce birçok destek verildiğini ayrıca, İstanbul'daki birçok tiyatro sanatçısına destek vermek amacıyla Keşan'da oyun oynattırıldığını bildiğini ifade eden Tezküser, Ben Keşanlıyım ve Keşan'ın sanatçısına destek sağlaması gerektiğini düşünüyorum.  Keşan Belediyesi'nde sadece çarşıyı gezmek için maaş verilen birçok zabıta memuru var. Benim imza kampanyama destek vermek için bazı noktalara imza standı açıp bir iki zabıta görevlendirilebilirdi.  Ayrıca belediye anonsundan kampanyaya destek istenebilirdi. Ama yapılmadı. Oysa gerektiğinde Oğuz Berkay Fidan'a SMS atın diye bangır bangır bağırtıldı. Ama Erdoğan arkadaşımız destek verilmesi için durumu belki de Belediye Başkanı'na iletmedi bile.” dedi.

“HELVACIOĞLU DA SÖZÜNDE DURMADI”

Eleştirisinde Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın'a da yer veren TezküserAydın’ın, Keşan’da düzenlenen festivallerde kendisine karşı iyi bir tutum içinde olmadığını, iş alması konusunda yardım ve destekte bulunmadığını ileri sürdü.  Tezküser, açıklamasının sonunda dizideki rolünde kalabilmesi için 3 bine yakın üyesine mesaj attırma sözü veren Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun da verdiği bu sözlerin lafta kaldığını dile getirdi.