Keşan Belediye Başkanlığı, 24 Temmuz 2010 tarihinde tamamlanan kanalizasyon sisteminden kaynaklanan ve bugünlerde ilgili mükelleflere tebliğ edilmekte olan kanalizasyon katılım paylarının, Keşan Belediyesi’nin aldığı bir karar gereğince değil, yasal zorunluluk olduğunu belirterek, şu yazılı açıklamayı yaptı:

“2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun “Kanalizasyon harcamalarına katılma payı” başlıklı 87’nci maddesinde;

“Belediyelerce ve belediyelere bağlı müesseselerce, aşağıdaki şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, bunlardan faydalanan gayrimenkullerin sahiplerinden, Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı ALINIR:

a) Yeni kanalizasyon tesisi yapılması,

b) Mevcut tesislerin sıhhi ve fenni şartlara göre ıslah edilmesi.”

denmektedir.

Belediyeler, Vergi Usul Kanunu gereğince, bu katkı paylarını, işin bitim tarihinden itibaren 5 yıl içinde tahakkuk ettirmek zorundadır.

24 Temmuz 2010 tarihinde tamamlanan yeni kanalizasyon sisteminden doğan ve bugünlerde mükelleflere tebliğ edilen katkı payları, Keşan Belediyesi’nin tercihi değil, sözkonusu yasal zorunluluk gereğidir.

Kanalizasyon katkı payları kendilerine tebliğ edilen bazı hemşehrilerimizin şikayet ve itirazları ile kamuoyundaki yanlış bilgilendirmeler nedeniyle bu açıklamanın yapılması zaruri olmuştur. Tüm halkımıza saygılarımızla duyururuz.”

1 AY İÇİNDE ÖDEMEDE %25 İNDİRİM

Keşan Belediyesi yetkilileri, gayrimenkul sahiplerinin tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödeme yapmaları halinde %25 indirimden yararlanacaklarını da hatırlatarak, şunları kaydetti: “Konuyla ilgili bildirimler, Tebligat Kanunu uyarınca yapılıyor. Gayrimenkul sahibi olup tebligat adreslerinde bulunmadıkları için tebligatı eline ulaşmayanlar, bağlı olduğu mahalle muhtarlığından tebligatlarını alabilecek ve indirimden yararlanma süresini geçirmemiş olacaklardır.”