Keşan Belediye Meclisi’nin 2013 yılı Ocak ayı olağan toplantısı dün Belediye Meclisi toplantı salonunda yapıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantı, Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında saat 16.00’da başladı.

Gümülcineli’nin belediye meclisi üyelerinin yeni yıllarını kutlayıp, sağlık, mutluluk ve esenlikler dileyerek toplantıyı başlatmasının ardından, toplantıya katılmayan belediye meclisi üyelerinin durumu ele alındı.

Dünkü toplantıya katılmayan üyeler Mustafa Yavaş (CHP), Sacide Ökten (CHP), Zeynep Gürel (CHP), Erol Meyva (CHP),  Cem Taşkın (AKP), Orhan Süzen (AKP), mazeretleri nedeniyle oy birliği ile izinli sayıldı.

Gündemin ilk maddesi uyarınca, Keşan Belediyesi’nde 657 sayılı yasaya tabi olarak çalışan zabıta ve itfaiye personeline 2013 yılında aylık olarak verilecek olan fazla mesai ücreti görüşüldü. Yapılan konuşmaların ardından bu ücret aylık brüt 232 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

BANDOCULARA 423 TL MAAŞ

Belediye Bandosu ekibine ayda 423 TL ücret ödenmesini de kararlaştıran belediye meclisi, dünkü toplantısının 3. gündem maddesinde oy birliği ile yeni ve tam donanımlı bir ambulans aracı alınmasını karara bağladı.

Toplantıda 4. Gündem maddesi olarak Meclis Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda üyeliklere Ercan Ersoylu (CHP), Erdoğan Gümülcineli (CHP), Nurettin Soysal (CHP), Ercan Dağlı (AKP) ve Aydın İstek (MHP) seçildiler.

Keşan Belediyesinde halen geçici işçi pozisyonunda çalışan 3 personelin geçici işçi vizeleri meclisçe ele alınarak 1 yıl daha uzatılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 6. maddesinde yer alan S.S. Erikli Sahili Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanlığı’nın park bahçe düzenlemeleri ile ilgili talebini ele alan belediye meclisi, talebi redderek encümene havale edilmesine kararı verildi.

Keşan Belediye Meclisi’nin dünkü Şubat ayı olağan toplantısı 7 Şubat Perşembe günü saat 15.00’te yapılacak.