Keşan Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan toplantısı, dün gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında yapılan toplantı, saat 16.00 sıralarında başladı.

Toplantıyı açan Başkan Özcan, CHP’li Üye Harun Komanlı ve AKParti’li Üye Mehmet Demirci’nin mazeretleri nedeniyle izinli sayılmalarını önerdi. Söz konusu üyeler oy birliği ile izinli sayıldı.

Toplantıda daha sonra gündem maddelerine geçildi. İlk olarak Keşan Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinin harcama kalemlerine münakale yapılması hususu ele alındı.

Madde hakkında Keşan Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen’in bilgi vermesi ve grup sözcülerinin görüşlerini açıklamasından sonra madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda daha sonra “Çevka İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nce belediyemize Renault Megane marka aracını hibe etmesi konusu” meclisçe görüşüldü.

Belediye projelerinden birinin yüklenicisi olan firmanın belediyeye hibe araç sözü olduğunu belirten Başkan Özcan, firmanın bu kapsamında belediyeye araç hibe ettiğini, bunun belediye envanterine girmesi için Meclis kararı gerektiğini dile getirdi. Madde grup sözcülerinin olumlu görüş belirtmesinden sonra oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Açık Pazaryeri Kompleksi’ndeki iş yerlerinin kiraya verilmesi hususu ele alındı.

CHP Grubu Sözcüsü Cengizhan Aktan, grup olarak 3 yılı peşin olmak üzere 10 yıllık kiralama yapılmasını önerdiklerini aktardı.

AK Parti Grubu Sözcüsü Tolga Saltık da öneriyi yerinde bulduklarını dile getirdi ancak ihale sözleşmelerine iş yerlerinin devredilememesine ilişkin ibare konulmasının doğru olacağını bildirdi.

Daha sonra Başkan Özcan konu hakkında görüşlerini Meclis üyeleri ile paylaştı.

“Keşan’a yapılan en büyük yatırımın artık son aşamaya geldiğini vurgulayan Mehmet Özcan, “Söz konusu alanda 296 adet iş yeri var. Bir de tesisin ortasında kurulacak pazaryerleri var ama onlar işgaliye bedeliyle verilecek. İş yerlerinin kira sözleşmesinde devir yapılamaması konusunda önleyici maddelerimiz muhakkak olacak. Yayla Pazaryeri’nde, Toptancı Hali, Galericiler Sitesi, Balık Hali’nde Keşan esnafını ön planda tuttuk. Pazaryerindeki iş yerlerinde de önceliği söz konusu alanda haftanın 6 günü faaliyet gösteren iş yerlerine vereceğiz. İş yerlerini verirken Keşanlı olma şartını mutlaka arayacağız. Ayrıca söz konusu inşaat başlamadan önceki tarihe denk gelen oda kaydı da şartlarımız arasında olacak. Artan yer kalırsa oda kaydı istemeyeceğiz ama yine de Keşanlı olma şartını arayacağız. Yıkılan pazaryerinden çıkan ve hak sahibi olarak nitelediğimiz kişilerin de belediyeye olan işgaliye borçlarını da temizleme şartı koyacağız. Pazaryeri yıkılacak diye esnafımızın mağdur olmaması amacıyla hemen karşısında bulunan otopark alanını ve eski itfaiye binası çevresine baraka dükkanlar yaptık. Buralar projemiz bittiğinde yıkılacak.” dedi.

MHP Grubu Sözcüsü Süleyman Eren de pazaryeri hakkında kendilerine detaylı bir bilgi verilmesini istedi.

Başkan Özcan da bu istek sonrası 2016 yılının Ocak ayındaki ilk Meclisi’nden sonra tüm Belediye Meclisi üyeleriyle pazaryeri inşaatını incelemek istediğini ifade etti.

Özcan, pazaryerini yapan firmanın işi teslim süresinin Aralık ayı sonunda dolacağını, geçici kabul işlemlerinin başlayacağını ancak 2016 Nisan Ayı’ndan önce bir geçiş planlamadıklarını ifade etti. Maddenin iş yerlerinin 3 yılı peşin tahsil edilmek şartı ile 10 yıllık kiralama şekliyle oy birliği ile kabul edilmesinden sonra toplantıyı kapatan Başkan Özcan, verdikleri katkı nedeniyle Meclis üyelerine teşekkür etti ve alınan kararların ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Özcan, 2016 yılının ilk Meclis toplantısının 7 Ocak 2016 Perşembe günü saat 14.00’te yapılacağını açıkladı.

Başkan Özcan, toplantı sonrası Meclis üyelerine Keşan’ın yeni imar planları ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Ocak ayı Meclis toplantısına yeni imar planlarının ön onay için gelmesinin muhtemel olduğunu belirten Mehmet Özcan, konu hakkında şunları söyledi: “Planların sivil toplum örgütleri ve Meclisin ön onayından sonra İlbank, iletilen talepleri değerlendirecek. 2 ay sonra kesin onay için yeniden konu Meclis’e gelecek. Kesin onaydan sonra askı süreci başlayacak. 2 hafta kadar önce Ankara’ya gittim planlar ile ilgili. 2 Kasım’da Vali Bey’in başkanlığında toprak kurulu toplandı ve imar planları ile ilgili talebimiz ele alındı. Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ve sanayi tesis alanlarına alan olarak bir kat daha artırım talebimiz vardı. Bin 560 dönüm kadar ilave arazi parçası demek bu. Bu kurulda İstasyon Mahallesi’nde depolama tesisi alanı olarak düşündüğümüz alanı geçiremedik. Daha sonra başka gelişmeler yaşandı. Muhtemelen kurul tekrar toplanacak ve o bölge de depolama tesisi alanı olacak şekilde planlarımıza geçecek. Bu işlerin çabuk ilerlemesi için evrakları Ankara’ya elden götürdüm ve yine elden Edirne’de Valilik’e teslim ettim.”