Keşan Belediye Meclisi, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi dönemin son toplantısını dün yaptı.

Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 16.00 sıralarında başlayan toplantı öncesinde, Belediye Başkanı Mehmet Özcan bir konuşma yaptı.

ÖZCAN, HAKKINI HELAL ETTİ, HELALLİK İSTEDİ

Toplantının dönemin son meclis toplantısını olduğunu belirten Özcan, “Beş yıl birlikte gerçekten uyum içerisinde çalışan beyefendi bir meclisimiz vardı. 2009-2014 döneminde yapılan çalışmalar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimiz bu sistem içerisine seçimle geldik. Kime kısmet, bundan sonra seçim sonuçlarından sonra göreceğiz. Ben belediye başkanınız ve meclis başkanınız olarak sizlere bir kez daha teşekkür ederim. Keşan’a yönelik aldığımız kararlardan dolayı verdiğiniz katkılardan dolayı bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Bu 5 yıllık süre içerisinde de insanoğluyuz birbirimize hakkımız geçmiştir. Kötü sözümüz olmadı birbirimize ama geçen haklarımızdan dolayı bana ve benim sizlere haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Benden yana helal olsun. Kırdığım arkadaşım varsa gönül koymasın. Özür dilerim, siz de birbirinize hakkınızı helal edin. Başlangıçlar güzel, bitişler ise üzücü oluyor. Hepimiz bu kentin insanlarıyız. İlişkilerimiz burada bitecek anlamında değil bu, yine dostluğumuz arkadaşlığımız devam edecek. Bu meclisten sonra belki daha sonra gelen arkadaşlarımız da olacak. Başka yerlerde olan arkadaşlarımız olacak. Hepinizin bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum, Allah her şeyi gönlünüze göre versin. Ben izinli olduğum halde son toplantı olması nedeni ile geldim. Yerimi Meclis Başkan Vekiline bırakıyorum. Alacağınız kararların şimdiden hayırlı olmasını temenni ederim. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.




Mehmet Özcan konuşmasının ardından bütün meclis üyeleri ile tek tek tokalaşarak vedalaştı.

Ayrıca tüm meclis üyeleri basına topluca bir hatıra fotoğrafı da verdikten sonra meclisten ayrıldı.


GÜNDEME GÜMÜLCİNELİ BAŞKANLIK ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın izinli olması nedeniyle Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli’nin yerini almasından sonra gündem maddelerine geçildi.

TİCARET BORSASI KİRA BEDELİ MAHSUP EDİLDİ   

İlk maddede Keşan Ticaret Borsası Mezbaha İşletmeciliği Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin sığır kesim ücreti ve mezbaha kirası görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren CHP Grup Sözcüsü Ercan Ersoylu, mezbaha tadilatıyla ilgili olarak belediyenin ödemesi gereken 120 bin TL’lik bir faturanın Keşan Ticaret Borsası tarafından ödenmesi nedeniyle, bu fatura bedelinin, 13 Temmuz 2013 - 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki mezbaha kira bedeline mahsup edilmesi için karar alınması gerektiğini, ayrıca kesim ücretlerinin de aynı kalacağını belirtti. Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından, karar oybirliğiyle kabul edildi.

PAZARYERİ İÇİN BELİRLENEN 3 TRAFO YERİ İMAR PLANINA İŞLENECEK

Mecliste son olarak Kapalı Pazaryeri Projesi için 3 adet trafo alanının TREDAŞ’a tahsis edilmesi ve bunların imar planına işlenmesi görüşüldü. MHPli meclis üyelerinin, trafoların yeraltına yapılması gerektiği yolundaki itirazlarına rağmen, inşaatın zamanında yetişebilmesi için bu madde de oy çokluğu ile kabul edildi.

GRUPLAR ADINA VEDA KONUŞMALARI YAPILDI

GÜMÜLCİNELİ: HEMŞEHRİLİK HUKUKU ADINA İYİ BİR MECLİS YAŞADIK

Meclis gündem maddelerinin sona ermesinden sonra Erdoğan Gümülcineli de bir konuşma yaparak şunları söyledi. “Öncelikle bundan sonraki dönemde seçilecek belediye başkanımız ve tüm meclis üyelerimize başarılar diliyorum. Keşan’a ve Keşanlıya yakışır hemşehrilik hukuku çerçevesinde iyi bir meclis çalışması yaşadık. Ben uzun yıllar meclis üyeliği yaptığım için geçmiş dönemleri de biliyorum. Yani her dönem daha iyi daha düzgün, Keşan’ı düşünen, Keşan’ın yararına seçimi ve rozeti dışarıda bırakıp burada Keşan’ın menfaatleri için elbirliğiyle gönül birliğiyle hiçbir parti gözetmeden hiçbir ayrım gözetmeden arkadaşlarımız hepsi katkı verdi. Ben de bundan sonra gelecek yeni meclisimizin de aynı çalışmayı sürdüreceğine inanıyor ve hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler, başarılar diliyorum.” dedi.


GÖRÜR: BİZE VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIĞIMIZA İNANIYORUM        

Gümülcineli’den sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Necati Görür de, “Bizim görevimiz tamamlanıyor. AK Parti’den bu dönem aday olmadık. Bundan sonra yerimize başka arkadaşlarımız gelecek. Ben Keşan halkımızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum. En iyi şekilde temsil ettiğimize, grubum adına vicdanen müsterihim. Beş yıl zarfında çeşitli konularda belki fikir ayrılığı olmuştur. Bilerek değildir. Bilmeyerek bazı arkadaşlarımı kırdıysak bu konuda özürlerimizi kabulünüzü rica ediyorum ve sizlerle beş yıl boyunca çalışmak bizim için çok onur vericidir. Sizlerle aynı çatı altında çalışmaktan çok mutluyuz. Bütün meclis üyelerimize, yaşamlarının bundan sonraki bölümünde  başarılar, sağlıklar, mutluluklar diliyorum ve teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


ŞAPÇI: TATSIZ ŞEYLER OLDUYSA, KEŞAN’IN MENFAATİ İÇİNDİ

Daha sonra söz alan MHP Grup Sözcüsü Tanju Şapçı ise öncelikle partisi  ve grubu adına teşekkürlerini belirterek, “Gerçekten bir 5 yılı beraber yaşadık. Sizlerle çalışmak gerçekten zevkliydi. Bazen tatsız şeyler olduysa bunlar kendi menfaatimiz için değil Keşan içindi. Bu şehirde yaşamaya hep beraber devam ececeğiz. Hepinize çok çok teşekkür ederim.” dedi.


ERSOYLU: KARŞILIKLI SEVGİ VE SAYGI EKSİK OLMADI    

Son olarak konuşan CHP Grup Sözcüsü Ercan Ersoylu da, günlerin su gibi akıp geçtiğini ve beş yılın sona erdiğini belirterek, şöyle dedi: “Üzücü bir ayrılık diye düşünüyorum.Çok güzel günler geçirdik burada. Siyasi görüşlerimiz ayrı olabilir. Ancak karşılıklı sevgi ve saygı eksik olmadı meclisimizde. Ben tüm siyasi görüşe sahip meclis üyesi arkadaşlarımın Keşan’a hizmet anlamında verdiği katkıya çok çok teşekkür ediyorum. Grup arkadaşlarıma ve diğer gruplarda bulunan arkadaşlarıma sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Konuşmaların ardından Keşan Belediye Meclisi’nin Mart  2014 ve 5 yıllık dönemin son toplantısı sona erdi.