Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın bir toplantıya katılmak için Edirne’ye gitmesi nedeniyle Meclise Meclis 1.Başkan Vekili Ercan Ersoylu başkanlık etti.

Bayram Şeker, Tolga Saltık, Murat Arhatır ve Yılmaz Değer mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

Gündem de yer alan 1. Maddedeki Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarjı ve Tarifler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği maddesi ve 2. Madde de yer alan İtfaiye Müdürlüğü İç Hizmet Yönergesi maddesinin görüşülmesi oybirliğiyle Kasım ayı meclisine bırakıldı.

3.madde de yer alan Fen İşleri Müdürlüğü’ne 1 Adet Pick Up alınması kararı da yenilendi.

Ersoylu, bu kararın daha önce alındığını ancak bir hata nedeniyle yeniden gündeme geldiğini belirterek, “Bu hatayı düzeltmek için meclisimiz de tekrar bu kararı almak durumunda kaldık” dedi.

Ersoylu’nun konuşmasının ardından bu karar da oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra İmar Müdürlüğü’nden gelen; Yenimescit Mahallesi’nde Keşan Belediyesi’ne ait olan 1160 ada 10 parselde bulunan arsanın ihale yoluyla satılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yine; İzzetiye Mahallesi, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kazım Karabekir Kışlası’nın İmar Planı Onay Talebi ve İzzetiye Mahallesi, 4’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Kazım Karabekir Kışlası’nın İl Özel İdaresi ve Keşan Belediyesi Sorumluluk Sahasında Kalan Ortak Paftaların İmar Planı Onay Talebi maddeleri de oybirliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminde son madde olarak yer alan ve Çamlıkentte’ki 4 dönümlük Haldun Taner Parkı ile yanında bulunan 5 dönümlük arazi olmak üzere 9 dönümlük bir alana Park, 19 dükkânlık bir alışveriş merkezi ve otopark yapımı için gerekli olan 1,5 milyon TL borçlanması konusu da AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin hayır oyuna karşılık CHP Grubu’nun verdiği Evet oyu ile kabul edildi.

Ersoylu, şu an atıl halde bulunan mevcut yeşil alanın korunarak Çamlıkent Bölgesi’ne halkın hizmetine güzel bir proje kazandırmak istediklerini belirtti.

Bu maddenin görüşülmesinin ardından meclis toplantısı sona erdi.

Ersoylu, alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek “Bu kararlara katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize de teşekkür ederim” dedi.

Keşan Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 5 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17.00’de gerçekleşecek.