Meclisi, Haziran ayı toplantısının ilk oturumunu, dün yaptı.

Saat 17.00 sıralarında başlayan ve Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın başkanlık ettiği toplantıda, CHP’li üyeler Mustafa Yavaş, Nurettin Soysal, Sacide Ökten, MHP’li üye Cem Taşkın, AKP’li üye Necati Görür ve bağımsız üye Orhan Süzen, mazeretleri nedeniyle izinli sayıldılar.

Kent İçi Trafik Ulaşımı Raporu’nun görüşülmesi, Kaza Kırım Aracı Alımı ve Pazaryeri Kompleksi nedeniyle kamulaştırma yapılması gereken bir alan ile ilgili konuların da oybirliğiyle gündeme alınmasının ardından, Meclis, Keşan Belediyesi ile Makedonya Shuto Orizari Belediyesi’nin “Kardeş Şehir” olmasını görüştü.

KARDEŞ ŞEHİR

Shuto Orizari’nin, Makedonya’nın başkenti Üsküp’e yakın bir belediye olduğunu anlatan Belediye Başkanı Özcan, Orizari ile Makedonya ziyaretleri sırasında ön protokol imzaladıklarını, ancak bunun yasal zemine oturması için Belediye Meclisi kararı gerektiğini söyledi.  Meclis kararı alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nın da onayının gerektiğini ifade eden Özcan, “Orizari, %70’i Roman nüfusuna sahip bir şehir. İki dönemdir de belediye başkanları Roman. %30’un içinde Makedonlar, Arnavutlar ve Türkler var. Bu kadar çok azınlık nüfus ve fakirliğe rağmen özgürlükler ciddi planda ilerlemiş. Orizari’nin Roman nüfusunun bizim bölgemizdeki Roman nüfusu ile çok büyük benzerlikleri var. AB fonlarından yararlanarak karşılıklı bir gelişim yaratabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Kardeş Şehir kararı oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis daha sonra Bulgaristan’ın Dimitrovgrad şehrinde Zvezditsa Kültür Toplum Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Folklor Dans Festivali’ne Keşan Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin katılmasına da oybirliğiyle karar verdi.

Asri Mezarlık’taki parsellerde değişiklik ve düzenleme yapma, paftaların sisteme aktarılması ve mezarlığın bakımının yapılması için belediye başkanına yetki verilmesi konusundaki gündem maddesi ise, daha detaylı bir inceleme için, İmar Komisyonu’na havale edildi.

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi alanında kalan, mirasçıları nedeniyle anlaşma sağlanamayan bir yerin kamulaştırılması da oybirliğiyle kabul edildi.

Kent İçi Trafik Ulaşımı Raporları ise ikinci oturumda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

KAZA KIRIM ARACI

ALINACAK

Meclis, son olarak, kaza kırım aracı alınmasını görüştü.

Madde hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, belediyenin 6 yıldan bu yana kaza kırım aracı olduğunu, aracın ekipmanlarının dönemin Valisi Fahri Yücel tarafından Keşan’a gönderildiğini, dönemin Kaymakamı Orhan Eyövge zamanında da bu ekipmanların Keşan Belediyesi’ne kazandırıldığını aktardı.

Yaz aylarında Keşan ve çevresinde ciddi bir trafik akışı olduğunu belirten Mehmet Özcan, “Bölgede trafik kazalarına yardımcı olan bir aracımız vardı ancak ekipmanları kullanılabilir olmasına rağmen araç eskidi ve trafikten kaydının düşürülmesi gerekiyor. Ayrıca bu aracımızın kaza mahalline ulaşması da yaşı itibarıyla biraz zaman alıyordu. Sadece ekipmanın monte edileceği bir kamyona ihtiyacımız var.” dedi ve madde oybirliğiyle kabul edildi.

Keşan Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısının ikinci oturumunu, 13 Haziran 2013 Perşembe günü yapacak.

AHMET TEK’E DESTEK

DEVAM EDECEK

Öte yandan, toplantı sonunda Keşanlı Atlet Ahmet Tek, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar ile birlikte Belediye Başkanı Özcan’ın yanına gelerek, geçtiğimiz hafta sonu İznmir’de katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği başarı hakkında bilgi verdi ve yapılacak ikinci yarışmada da istediği dereceyi elde etmesi halinde Akdeniz Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanabileceğini anlattı.

Özcan da Ahmet Tek’e, Keşan Belediyesi’nin elinden gelen desteği verdiğini, bundan sonra da başarılar devam ettiği müddetçe desteğin süreceğini söyledi.